Nieuwe kunstkasten in aantocht

Lex Berghuis van de Kunstkast samen met Juul van Daal en haar vader (foto Kunstkast)

Door: redactie. De Kunstkastorganisatie is weer begonnen met het schilderen van elektriciteitskasten. Ook deze zomer wordt het de doelstelling om samen met de buurt de straten van het dorp kleurrijker te maken.

De eerste kast is inmiddels onder handen genomen. Juul van Daal, leerling van groep 8 van de Oosteinder schilderde in Boomgaard de kast voor haar eigen huis. Instagram leverde de inspiratie om een strakke vlakverdeling te maken met haar favoriete kleuren. Na een zonnige zaterdagochtend hard werken was de kast klaar.

‘Genoeg grijs en saai’
Op zaterdag 12 juni zal Hans Breuker zijn eigen stijl laten zien op de kruising van de Machineweg en de Aalsmeerderweg, vlak bij het voormalige station. Hij schildert kleurrijke positieve kunst waarin ‘karakteristieke cartoony koppen’ de overhand hebben. “Mijn doel is een supervrolijke, positieve kast te maken waar je een glimlach van krijgt. Er is al genoeg grijs en saai,” aldus de inwoner van Bovenkerk.

Flamingo
Er staan nog meer kasten ingepland. Betty Kooij en Netty van der Weijden maken zich op om in juni een tweede kast in de fortbocht te verfraaien. Ook zal een tweede jonge schilder laten zien wat ze kan. Sarah Bouwman gaat in Kudelstaart een kast omtoveren tot een fleurig, tropisch geheel. Samen met haar vader heeft Sarah een ontwerp gemaakt van een flamingo met palmboom en regenboog.

Ook bij u in de straat
Ook een beschilderde elektriciteitskast in de straat? Neem dan even contact op met kunstkast@hotmail.com. Het liefst ziet de organisatie buurtbewoners zelf aan het werk gaan. Geef door om welke kast het gaat en de Kunstkast helpt met de voorbereidingen en het maken van de kast.

 

Lees vorig bericht

Hij is weggelopen, maar heeft ie niet gewoon gelijk?

Lees volgend bericht

Vooral veel blauw op het veld


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *