Nieuwe dorpsdichter op jubileumeditie Gedichtendag

Gré Kalf draagt voor tijdens gedichtendag '23, dorpsdichter Jan Daalman luistert (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Tijdens de 25e Gedichtendag die die Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer deze keer samen met de Gemeente Aalsmeer organiseert wordt een nieuwe dorpsdichter gekozen. De avond vindt plaats op donderdag 25 januari 2024 in De Oude Veiling. Het publiek mag die avond kiezen wie de opvolger van Jan Daalman wordt. Er zijn vijf kandidaten.

Daalman die dan precies vier jaar dorpsdichter is geweest, zal de avond leiden. Alle kandidaten, van wie de namen nog niet bekend zijn gemaakt, dragen één gedicht voor, waarna de aanwezigen hun voorkeur kunnen aangeven. Na de voordrachten de vijf genomineerden is het de beurt aan de 26 overige dichters die  een bijdrage instuurden rond het thema ‘Thuis’. Hun werk is deze avond in een gezamenlijke bundel aan te schaffen voor vijf euro.

Tussendoor zorgt saxofonist Robbert Tuinhof voor muzikale intermezzo’s. Aan het einde van de avond maakt wethouder kunst en cultuur Willem Kikkert de winnaar bekend. Die mag zich de komende vier jaar Dorpsdichter van Aalsmeer noemen.

Wie zich aanmeldt voor de Gedichtendag via kunstencultuuraalsmeer.nl is verzekerd van een zitplaats. De avond is gratis toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin