Nieuw radioseizoen op Radio Aalsmeer

Radio Aalsmeer verzorgt al bijna 25 jaar iedere dag interessante en leuke radioprogramma’s. De tientallen vrijwilligers worden steeds professioneler en binnenkort zal dat nog meer tot uiting komen in een nieuwe programmering. Nieuwe programma’s zullen worden afgewisseld met het vertrouwde geluid. Kijk voor de volledige nieuwe programmering op: www.radioaalsmeer.nl.

Met ingang van 1 september gaat bij Radio Aalsmeer het nieuwe radioseizoen van start. Achter de schermen is maandenlang hard gewerkt aan het verder verbeteren van de programmering. Dat is een erg ingewikkeld proces, maar de eerste fase van de puzzel is klaar.

De puzzel is echter nog niet helemaal gelegd, daarom worden de wijzigingen in twee fases ingevoerd. In de eerste fase is het weekend, de maandag en de dinsdag aan de beurt en dat gaat op 1 september in. Voor de overige dagen is de planning oktober 2016. Dan zullen nog een aantal aanvullende wijzigingen plaatsvinden. 

Horizontaal weekend
Het doel is een gestroomlijnde programmering, waarbij de luisteraar beter weet wat te verwachten. Dat wordt bereikt door met grote blokken en thema-avonden te werken waar mogelijk. Het weekend worden horizontaal geprogrammeerde blokken ingevoerd. De ochtenden zijn gericht op rustig wakker worden. Voor iedereen een prettige start van de dag, maar ook met speciaal aandacht voor senioren. Bekende programmamakers als Joke Wegman, Sem van Hest, Kees-E en Kees Regter brengen hun vertrouwde geluid in de morgen. 


Lunchprogramma
Om twaalf uur is het tijd voor de nieuwe lunchprogramma’s: ‘Hartelijk Zaterdag’ en ‘Hartelijk Zondag’. Koen Overbeek en Dennis Wijnhout brengen een luchtige muziekmix met diverse items, waarbij de verzoekjes uit de Radio Aalsmeer Praatpaal de rode draad vormen. 

‘Aalsmeer Politiek’ vervalt vooralsnog, maar zal naar alle waarschijnlijkheid in een nieuwe vorm terugkeren in fase 2. 

Live muziek
Vanaf 14 uur staat als vanouds ons gevarieerde ‘Weekend Magazine’ op het programma. Een actueel, informatief, cultureel en sportief radioprogramma voor de hele regio. 

De avondprogrammering blijft grotendeels gelijk, al zal er iedere derde zaterdag van de maand een nieuw programma te beluisteren zijn: “Jan & Jansen Live”. Een uitzending met live muziek van een artiest of band.

Klassiek op maandag
De vooravond op maandag blijft als vanouds met ‘Uur van Puur‘ (social media radio),’Door de Mangel’ (interviewprogramma) en ‘Top 10 van…’ (muziekprogramma). Vanaf 21.00 uur staat de maandagavond echter voortaan in het teken van klassieke muziek. De programmamakers van ‘Intermezzo’ zorgen wekelijks voor een gevarieerd klassiek aanbod. 

Dinsdag = levensbeschouwing
De dinsdagavond is gericht op levensbeschouwing en begint om 18.00 uur met ‘Goed Nieuws’. Om 20.00 uur gevolgd door de beste gospelmuziek in het vertrouwde programma ‘Gospeltracks’. Nieuw is om 22.00 uur de wekelijkse ‘An & Aad Show’, waarin Annamarie Noordhoek en Adrie de Rooij twee uur lang een andere kijk op christelijke muziek brengen. 

Nieuwe talkshow
Ondanks de woensdag is fase 2 valt en in oktober aan veranderingen onderhevig zal zijn, is er toch alvast een kleine wijziging toegepast: ‘Echt Hollands’ maakt plaats voor ‘Echt Esther’: een talkshow waarin Esther Sparnaaij in gesprek gaat met gasten over actuele, kunstzinnige, muzikale en lokale onderwerpen.

Frequenties en terugluisteren 
Radio Aalsmeer is de lokale omroep van Aalsmeer en omgeving. De omroep is te beluisteren via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel, digitaal radiokanaal 868 (Caiway) en via de website www.radioaalsmeer.nl. Elke dag brengt Radio Aalsmeer informatieve en interessante programma’s. In de nacht en doordeweeks overdag kunt u genieten van fijne non-stop muziek. Uitzending gemist? Surf naar radioaalsmeer.nl/uitzending-gemist. Volg Radio Aalsmeer ook op Twitter (@RadioAalsmeer) en Facebook (www.facebook.com/radioaalsmeer).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel