Nieuw radioprogramma voor en door kinderen

Esther Sparnaaij heeft er helemaal zin. Vanaf 5 september is ze iedere vrijdagavond te horen op Radio Aalsmeer met een gloednieuw programma. LetsGo2theDisco gaat het heten en het wordt een uurtje voor en door kinderen.

Tussen zes en zeven uur ’s avonds is de studio van Radio Aalsmeer voor fotografe Esther van Echt Beeld, Pure Fotografie uit Kudelstaart. Ze roept kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in de basisschoolleeftijd op om aan het programma mee te werken.

Kinderen bepalen
“De kinderen mogen meebepalen welke muziek er gedraaid wordt,” legt de enthousiaste Esther uit. “Wil je een mooi nummer aanvragen voor je jarige vader, je zus die geslaagd is, je buurjongen die zijn scooterrijbewijs heeft gehaald, je oma die net uit het ziekenhuis komt of een andere bijzondere gelegenheid? Of wanneer je verliefd bent op een klasgenootje en hem of haar dit via een leuk liedje wil laten weten. Geef het aan me door.”

Kinderen zijn dus verantwoordelijk voor de muziekkeuze in LetsGo2theDisco. Niet hun ouders. “Als ik toch onverwacht een liedje van The Beatles moet draaien, dan ga ik daaraan twijfelen hoor. Welke vader of moeder zit daar dan achter?”

De bedoeling is dat het een interactieve radio-uitzending wordt. “Kinderen mogen ook naar de studio komen als ze iets speciaals te vertellen hebben. Ze mogen het me laten weten als ze iets willen delen met andere kinderen. Wanneer er een leuke kinderactiviteit wordt georganiseerd bijvoorbeeld of als ze iets bijzonders hebben meegemaakt of gezien.”

Eerst luisteren, dan dansen
De naam LetsGo2theDisco is gekozen omdat het in lijn ligt met de disco’s die Stichting Jeugdbelangen iedere eerste vrijdag van de maand organiseert in de Proosdijhal in Kudelstaart. Esther is vice-voorzitter van deze stichting die leuke activiteiten organiseert voor de jeugd uit Aalsmeer en Kudelstaart. Doel is een bijdrage te leveren aan het opgroeien van jongeren tot verantwoordelijke medeburgers. (Een eerder verschenen artikel over Stichting Jeugdbelangen is hier terug te lezen.)

“De kinderen kunnen helemaal in discostemming komen door naar mijn programma te luisteren. Daarna gezellig met z’n allen naar de disco en de dansvloer onveilig maken.” Esther ziet het helemaal voor zich.

Kan niet wachten
Esther Sparnaaij heeft er veel zin in om achter de microfoon te kruipen. “Ik kan niet wachten tot het zover is. Het is echt een stukje passie van me om radio te maken.” Tijdens haar studie journalistiek was het medium radio een belangrijk onderdeel. Ze was al eerder te horen op de radio. Toen nog samen met haar neef Peter Sparnaaij, die op de donderdagavond het programma ‘Ondernemerscafé’ presenteert.

Niet alleen LetsGo2theDisco is een nieuw programma op Radio Aalsmeer, er volgt meer. Radio Aalsmeer maakt binnenkort een nieuwe programmering bekend. De radiomakers zijn druk bezig met het bedenken van nieuwe en interessante programma's. 

Suggesties voor liedjes kunnen per mail ingestuurd worden. Ideëen kunnen ook doorgegeven worden via de Facebookpagina of via de twitter van LetsGo2theDisco. 

Foto's: Esther Sparnaaij probeert alvast de studio van Radio Aalsmeer uit (foto's Radio Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin