Nieuw kunstwerk siert Stokkeland

Tiny Siemonsma en Willem Kikkert bij het kunstwerk.

(Door: redactie) Aalsmeer is weer een kunstwerk in de openbare ruimte rijker. Vrijdag 29 september werd het door wethouder Willem Kikkert op Stokkeland onthuld. Tiny Siemonsma, weduwe van Anton van de Polder die hetkunstwerk heeft geschonken, was bij de onthulling aanwezig. Het roestvrijstalen beeld is ontworpen door Rudolf Wolf en is geplaatst nabij het voetgangersbruggetje aan de Stommeerkade.

Wethouder Kikkert gaf aan blij te zijn weer een kunstwerk in de openbare ruimte te kunnen toevoegen. “Kunst in de openbare ruimte is een blijk van creativiteit en culturele rijkdom van onze samenleving. Het prikkelt onze zintuigen, daagt ons uit om na te denken en brengt sfeer in de omgeving,” zo sprak hij tot de genodigden.

Op het Stokkeland staan meer kunstwerken, maar ze zijn niet allemaal even goed zichtbaar. De wethouder liet weten dat onderhoud aan het Stokkeland en de kunstwerken in de planning zit.

Tiny Siemonsma vertelde over de geschiedenis van het beeld en hoe het uiteindelijk bij de gemeente terecht is gekomen. Samen met de voormalige leden van de Kunstadviescommissie is gekeken naar een geschikte plaats voor het kunstwerk waarna de keuze op het Stokkeland viel.

(Foto’s Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin