Nieuw kunstproject zoekt verbinding langs busbaan

Busbaan en rotonde bij de Ophelialaan (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Zaterdag 18 Februari is de aftrap van een nieuw Aalsmeers kunstproject, genaamd: ‘De geschiedenis ligt eronder’. Een initiatief van Kunstkast, uitgedacht door Femke Kempkes.

Zes kunstenaars/kunstcollectieven gaan komende maanden in verschillende sessies samen met bewoners op zoek naar verhalen van Aalsmeer uit heden en verleden. Met elkaar wordt materiaal verzameld voor de te maken ontwerpen. De inspanningen moeten uiteindelijk resulteren in een nieuwe serie tot kunstwerken omgebouwde elektriciteitskasten. Hiervoor zijn zeven kasten uitgekozen langs de Burgemeester Kasteleinweg tussen Dorpsstraat en Legmeerdijk.

Plantenruilbeurs
Buurtbewoners krijgen via de (sociale) media een oproep om aan de projecten mee te doen. Tijdens de eerste bijeenkomst op 18 februari van 14:00 tot 16:00 uur organiseert kunstenares Karin Borgman een plantenruilbeurs op de parkeerplaats van de Charles Gabrijweg. Zij is benieuwd welke planten er momenteel achter de ramen staan in de woonwijk die gebouwd is op het terrein waar vroeger de kwekerij van haar vader Nico Borgman stond. Naast de ruilbeurs kunnen de planten ter plaatse ook worden nagetekend.

Kaôetsjôek en Cosmos
In maart gaat kunstenaar Sander Bosman op zoek naar verhalen uit de geschiedenis van de luilakfeesten, het ontstaan van jongerencentrum Kaôetsjôek en discotheek Cosmos in de voormalige VVA-kantine. In april onderzoekt De Kunstploeg welke voorwerpen voor bewoners uit de buurt rondom de Zuiderkerk nou zo van belang zijn dat ze hiermee geportretteerd willen worden. Hierna volgen projecten van Machteld Aardse die met bewoners op zoek gaat naar welke betekenis bloemen hebben voor de mens, Stephanie Rhode die met oudere bewoners op zoek gaat naar de verhalen rondom het kwekerijverleden en Femke Kempkes die in de geschiedenis duikt van de touwslagerijen en de lijnbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel