Nieuw jeugdprogramma nog ‘zonder naam’

Woensdagavond tussen zeven en acht uur starten Jonas Ponsen en Laurens Niezen een nieuw jeugdprogramma op Radio Aalsmeer. Het presentatie-duo maakte voorheen het kinderprogramma Let’s Go op de vrijdagavond, maar zijn met hun luisteraars ‘meegegroeid’.

De jonge presentatoren van vijftien en achttien jaar draaien iedere week passende muziek en behandelen onderwerpen die bij de doelgroep van hun programma horen; jeugd tussen de tien en achttien jaar. Ze krijgen daarbij hulp van Ilse Zethof, die op de achtergrond meehelpt met de redactie van het programma.

Originele naam bedenken
Er is echter nog geen naam bedacht voor het nieuwe radioprogramma. De programmamakers hebben de Radio Aalsmeer-luisteraars opgeroepen mee te denken en een originele naam te bedenken. “We hebben leuke suggesties binnen gekregen, maar er kunnen er altijd nog meer bij,” vertelt Jonas.  

“Diegene die de leukste naam bedenkt, wint een fotoshoot voor twee personen bij mij. Ik neem ze mee naar een typische Aalsmeerse plek naar keuze.”

Tijdens de eerste uitzending op woensdagavond wordt de naam onthuld en de prijswinnaar bekend gemaakt.

Visite in de studio
Regelmatig ontvangen de programmamakers gasten in de studio. “Dat vinden we het allerleukste,” zegt Jonas. “Fijne gesprekken met onze gasten over allerlei verschillende onderwerpen. We maken er altijd een gezellige boel van.”

Laurens: “Telefonische interviews doen we ook vaak en soms gaan we met de microfoon op pad. Naar de minivoetbal bijvoorbeeld of de verkiezing van de kinderburgemeester. Als er wat te doen is voor de jeugd in Aalsmeer, proberen we erbij te zijn of er aandacht aan te besteden.

De jongens zijn altijd op zoek naar leuke tips en gasten. Mocht je een keer in de studio te gast willen zijn of de programmamakers uit willen nodigen om langs te komen, mail dan naar laurens@radioaalsmeer.nl.

Aanstaande woensdag is Tess van der Salm uit groep 8 van OBS Kudelstaart te gast in de studio. Zij komt onder andere vertellen over het startfeest dat haar groep organiseert op vrijdag en over de cursus vloggen die ze bij het Cultuurpunt heeft gehad met de klas.

Tekst Ilse Zethof, foto's archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin