Niet vervelen tijdens herfstvakantie

De blaadjes vallen volop van de bomen. Het is herfst in Nederland. Een groot deel van de scholen heeft herfstvakantie, ook in Aalsmeer en Kudelstaart. Het weer is nog redelijk en de voorspellingen van dit weekend zijn zelfs heel goed. Kinderen kunnen zich dus prima buiten vermaken.

Maar ook binnen is er in Aalsmeer van alles te beleven. Zo heeft Zwembad De Waterlelie extra uren voor vrijzwemmen. En organiseert ESA een sport- en spelinstuif in sporthal De Bloemhof. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur kunnen kinderen zich uitleven met klimmen, springen, klauteren en spelen op en met de verschillende sporttoestellen en -attributen.

Watertoren beklimmen
Donderdag is nog meer te doen, want speciaal voor kinderen is de watertoren geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Basisschoolkinderen dienen de ruim tweehonderd treden wel te beklimmen met een begeleider, maar die mag gratis mee. Een fraai uitzicht over de wijde omgeving staat hen te wachten. Kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten mogen zonder begeleiding naar boven. Alle kinderen betalen slechts één euro.

Vrijwilligers van Stichting Watertoren Aalsmeer zijn aanwezig om uitleg te geven over de vroegere werking van de watertoren. Andere belangstellenden zijn ook welkom bij deze speciale opening van de watertoren. Voor hen geldt het normale tarief van twee euro.

Combifun Beach
Op vrijdag kunnen kinderen uit groep drie tot en met acht naar The Beach aan de Oosteinderweg. Daar organiseren De Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Haarlemmermeer een gezamenlijk sportief en gezond evenement. Je kunt op sportgebied meedoen met  het ‘Start to Beach’ programma. Allerlei (sport)spelletjes worden er gedaan en de kinderen leren ook iets extra’s over het sporten.

Ook is er aandacht voor gezondheid, want de kinderen kunnen gezonde traktaties leren maken. Gezond, lekker en nog stoer ook om dit te trakteren als je jarig bent. Naast het vrij spelen in het zand en het eten en drinken dat de kinderen krijgen, wordt er nog iets geregeld. Maar dat blijft nog even geheim.

Kinderen zijn welkom tussen 13.30 en 16.30 uur welkom en kunnen zich tot donderdagavond inschrijven via de website van De Binding. De kosten zijn dan vijf euro per kind. Aan de deur kan ook aangemeld worden, maar dan kost het zes euro en de kans bestaat dat het vol is. Het maximum aantal kinderen die mee kan doen is 150. 

Pompoenenspeurtocht
Vorig jaar was het al een succes, want toen deden er zo’n 150 kinderen mee. De Pompoenenspeurtocht in Aalsmeer Centrum. Zaterdag is het weer zover. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen zich melden bij de speciale Halloweenkraam in de Zijdstraat (vlakbij de ABN AMRO bank). Daar kunnen ze een deelnemerskaartje ophalen en op zoek gaan naar verstopte pompoenen. Met een plattegrondje gaan ze langs verschillende winkels om te zien of er een pompoen in de etalage ligt en dit wordt genoteerd.

Als de pompoenen gevonden zijn, dan kunnen ze deelnemerskaart weer inleveren, een zakje snoep krijgen en kans maken op prijzen. De hoofdprijs is een uitje naar de Efteling voor vier personen. Ook zijn er kaartjes te winnen voor de voorstelling van Jungle Book en Pluk van de Petteflet in het Crown Theater. Meteen na de speurtocht worden de prijswinnaars getrokken uit de goede inzendingen. De prijsuitreiking is aan het einde van de middag en de gelukkige winnaars worden gebeld.

Verkleed komen mag, maar hoeft niet. Maar wie verkleed komt, mag vanaf 13.00 uur gratis op de foto bij Foto Kruyt op het Raadhuisplein. En tijdens de wandeling kan iedereen bij Slagerij Ron Steen in de Zijdstraat eigengemaakte pompoenensoep komen proeven.

Bioscoop
En ook in CrownCinema is de programmering speciaal samengesteld voor kinderen deze herfstvakantie. In de grote en in de kleine zaal draaien verschillende leuke films voor kleine en grotere kinderen. Maya Eerste Vlucht, Pim en Pom de Film, Dummie de Mummie, Flits en het Magische Huis, Heksen bestaan niet en Pijnstillers. En om alvast in de Sinterklaasstemming te komen kan de film ‘Club van Sinterklaas en het Pratende Paard’.

In het theater komen er allerlei leuke kindervoorstellingen, als Pluk van de Petteflet, Jungle Book, Woezel en Pip, de Bumba-show, Dirk Scheele, de musical Sneeuwitje en meer. Maar nog niet in de herfstvakantie. Maar om alvast in de stemming te komen heeft het Crown Theater het Crown Junior Magazine ontwikkelt. Daarin ook leuke spelletjes en raadsels. En kinderen kunnen prijzen winnen. Het Junior Magazine is gratis af te halen in de foyer van het theater, bij het Boekhuis en bij Chimpie Champ. Maar het magazine is hier ook te downloaden. 

Foto's: Zwembad De Waterlelie heeft extra vrijzwemuren (foto Arjen Vos). In The Beach is er weer Combifun (foto The Beach Combifun februari) en zaterdag wordt in Aalsmeer Centrum een Pompoenenspeurtocht georganiseeerd (foto Karin de Veij 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel