Nature Art Fair voor herhaling vatbaar

De Fransen spreken van l'embarras du choix, je kan het ook keuzestress noemen, want waar moesten we afgelopen weekend naar toe als we onze honger naar kunst wilden stillen? Even kwam ons Herman Finkers in gedachten als hij spreekt over zijn woonplaats Almelo waar altijd wel iets te doen is.

Aalsmeer mag er op evenementengebied dit jaar ook zijn, want nauwelijks is de Geraniummarkt voorbij of dit weekend was er onder andere de Nature Art Fair ofwel de Kunstbeurs. In een tent op het terrein van het steeds bekender wordende Flower Art Museum toonden zo'n 22 deelnemers aan de beurs hun product. De twee dagen werden goed bezocht tot tevredenheid van directeur Nol de Groot die liet doorschemeren dat het evenement wat hem betreft ook volgend jaar weer op de agenda komt.

Aan Wilma Alink-Scheltema de plezierige taak op deze zonnige dag de tentoonstelling te openen. Behallve kunst en cultuur is zij ook portefeuillehouder van groen en water. Zij prees de omgeving, van het Flower Art Museum en de op het terrein gehouden kunstfair, een uitgelezen plaats voor het tonen van dit gevarieerde aanbod.

Harpmuziek en geurende rozen
Terecht prees Alink ook het spel van de harpiste Petra Rosa, die de de bezoekers onder andere verraste met het bekende tweede deel uit het concert van Aranjuez van de Spaanse componist Rodrigo. Het paste wonderwel bij het aanbod kunst en dat zelfde gold zeker voor de schitterende bos rozen van de firma D. Alderden Wzn.en Zonen. Veel bezoekers konden het niet laten even aan de fraaie Roos Antiek te voelen, want “is die wel echt”? Een compliment voor de kweker, een van de weinige Aalsmeerse bedrijven met geurende rozen in de kassen.

Over het gevarieerde aanbod in het FAM schonken wij al eerder aandacht. Nog steeds is het een aanrader om de tot 7 juli durende tentoonstelling te gaan bezoeken. Het afgelopen weekend was er ook de gelegenheid voor een rondleiding door Bert van Santen over zijn expositie Fleurs d' Espoir. 

Vrijdag muziek centraal
Komende vrijdag zal in FAM de muziek centraal staan. Niet de minste musici komen naar Aalsmeer zoals violiste Merel Vercammen, momenteel een van de grootste Nederlandse talenten die al enkele maanden geleden te beluisteren was in FAM. Voor liefhebbers van vibrafoon en accordeon maken komende vrijdagavond Vincent Houdijk en Wilco Oomkes hun opwachting.

Tekst: Leni Paul, foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Kunstkas

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin