Muzikale topavond in FAM

Merel Vercammen (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Leni Paul. De eerste klassieke muziekavond van dit seizoen in het Flower Art Museum was een overweldigend succes. Ondanks het grote aantal activiteiten in de Feestweek en de vele allerhande verleidingen elders in Aalsmeer was er ruime belangstelling. Een topavond met het neusje van de zalm in de personen van musici Merel Vercammen en Dina Ivanova.

Beide jonge musici verdienden hun sporen wereldwijd. Voor de trouwe bezoekers  van de concerten in FAM was Vercammen geen onbeende: in het pre-coronatijdperk trad zij al diverse malen met afwisselende bekende musici op in FAM. Haar ster is in korte tijd internationaal gestegen en de bezoekers kregen deze avond evenals bij vorige gelegenheden uitvoerig uitleg over de te spelen werken. Voor Dina Ivanova was het de eerste kennismakink met Aalsmeer en ook zij toonde zich enthousiast over de locatie. FAM leent zich om diverse redenen als een uitstekende plaats voor het ten gehore brengen van muziek.

Muisstille zaal
Opvallend was de aandacht en de doodse stilte die er de hele avond heerste. Ademloos luisterden de ruim vijftig bezoekers naar de uitgevoerde werken en je kon de spreekwoordelijke speld horen vallen.

“Je krijgt bij het spel van Merel Vercammen de indruk dat zij haar schitterende vioolspel speciaal voor jou en aan jou gericht ten gehore brengt,” bekende een  Aalsmeerse muziekliefhebber. En inderdaad, Vercammen wist op heldere en intieme wijze de te spelen nummers in te leiden.

Educatieve tint
We kregen uitleg over de vermaarde Franse zussen Lili en Nadia Boulanger en over hun activiteiten. Lili stierf op jonge leeftijd en Nadia werd wereldberoemd. Dat de inmiddels ook wereldberoemde Astor Piazolla vanuit Zuid-Amerika zich op jonge leeftijd in Parijs bij Nadia Boulanger meldde was duidelijk niet bij elke luisteraar bekend en zo werd het niet alleen een sprankelendee avond vol prachtige muziekklanken, maar had het geheel ook een educatieve tint.

Prachtige avond en wie niet kan wachten tot een volgend optreden is aan te raden de recent uitgekomen Boulanger Legacy aan te schaffen. We zien nu al uit naar de volgende klassieke muziekpresentaties in FAM op vrijdag 21 oktober en vrijdag 25 november. Op AalsmeerVandaag wordt van tevoren het programma aangegeven.

Komende zaterdag is alvast te genieten van andersoortige klanken. Dan zal aanwezig zijn  pianist Mike del Ferro die een ode brengt aan de legendarische Toots Thielemans. Als speciale gast is de bekende Amerikaanse mondharmonicaspeler en zanger Tollak Ollestad te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin