‘Muziek in het Museum’

Merel Vercammen en Dina Ivanova. (Foto: Marco Borggreve)

Door: redactie. Het Flower Art Museum en de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) organiseren dit najaar samen een aantal concerten met klassieke muziek van topniveau. De kaartverkoop is vanaf heden gestart.

Binnen KCA leefde al enige tijd de wens om het programma met klassieke muziek een nieuwe impuls te geven. Het Flower Art Museum maakte voor corona een succesvolle start met klassieke concerten tussen de kunst. Beide organisaties slaan nu de handen ineen. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden zij een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.

Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 9 september en is meteen een fantastisch affiche. Topmusici Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova (piano) spelen dan ‘The Boulanger Legacy’, een aantal composities uit de nalatenschap van de Franse componisten Lili en Nadia Boulanger. Vercammen en Ivanova zijn onder meer bekend van hun optredens in het tv-programma Podium Witteman.

Ode aan Toots Thielemans
Vrijdag 21 oktober volgt een concert van Trio Centella. Dit gezelschap bestaat uit Selma Harkink (sopraan), Suzanne Arends (dwarsfluit) en Aimée van Delden (harp) en combineert muziek van Franse, Engelse en Latijns-Amerikaanse bodem. Vrijdag 25 november is het podium voor pianist Erwin Rommert, die een toegankelijk programma brengt met onder andere werken van Schubert en Chopin. Tussendoor, op zaterdag 17 september, is het Flower Art Museum het decor voor een uitstapje naar de jazzmuziek. Pianist Mike del Ferro brengt dan een ode aan de legendarische Toots Thielemans, met wie hij gedurende tien jaar over de hele wereld optrad.

Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website van KCA.

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 11 augustus 2022

Lees volgend bericht

Getuigen ongeval Kudelstaartseweg gezocht


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *