Musical Annie succes voor SV Omnia 2000

Jonge musicalsterren in de dop stonden voor het eerst op een groot podium. En dan meteen met de musicalproductie Annie in het Crown Theater.

Woensdagmiddag 2 april traden zij op voor een goed gevulde zaal met familie, vrienden en musicalfans. Er waren zeker nog wat leerpuntjes, maar het publiek en de kinderen zelf hebben genoten. Er vielen zelfs wat traantjes toen het eenmaal afgelopen was.

Hondje
De kinderen speelden met overgave hun rollen. De één had wat meer tekst dan de ander, maar het was knap dat ze zo jong al zoveel konden onthouden. Af en toe werd er wat gesouffleerd, maar dat was niet erg.

De musical had grappige, maar ook ontroerende momenten. Stil was het in de zaal toen Annie haar liedje ‘Morgen’ mocht zingen. Hoogtepuntje was toch wel toen er een echt hondje het toneel op kwam als zwerfhondje voor Annie. En het leek wel of zij ook goed had geoefend, want ze luisterde voorbeeldig en deed precies wat ze moest doen.

Musicallessen SV Omnia 2000
Tien weken geleden is Patjoelah Kuin begonnen met 22 kinderen die zich hadden aangemeld voor de cursus Show & Musical. SV Omnia 2000 is deze nieuwe cursus gestart en het bleek al snel een succes. De kinderen gingen wekelijks naar gymzaal De Rietpluim om 1,5 uur te oefenen.

Na de audities, waarbij bepaald werd wie welke rol zou krijgen, werd het hard oefenen. Liedjes en teksten moesten van buiten geleerd worden, kostuums uitgezocht en rekwisieten gekozen.

Rol verdeling
De hoofdrollen waren weggelegd voor Lotte Zethof als het roodharige weesmeisje Annie, Michelle Batenburg als de gemene weeshuisdirectrice juf Hannigan, Joep Litjens als miljardair Oliver Warbucks, Tessa Nederstigt als Warbucks assistente Grace, Matthias De Rond da Silva als de slinkse Haantje en Melina Antoniadis speelde zijn vriendin Lily.

Maud Noordam, Suzanne Batenburg, Alicia Cheung, Zenya Stokkel, Jette Clemens, Lisa Heil, Anna Visser, Noëlle Vos en Maartje Koenen speelden de weesmeisjes.

Joël Middelkoop, Indi Sterkenburg, Myrthe Kniep, Merel Lieuw, Naomi Rodenburg, Sophie van Raaphorst en Fleur Crebolder hadden verschillende bijrollen. Van President Roosevelt tot aan de hondenvanger en de dienstmeisjes.

Voorprogramma
Voordat de musical Annie begon werd het publiek getrakteerd op het sprookje Assepoester met deze keer wel een hele hoge schattigheidsfactor. Het podium was voor 18 kleine meisjes van de cursus Kids Swing in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar die in hun roze pakjes verschillende dansjes lieten zien. Hun dansjuffen Tessa de Vries en Patjoelah Kuin begeleidden ze hierbij en lazen het sprookje voor.

 Microfoons
Jammer was het dat de kinderen niet eerder konden oefenen op het podium van het Crown Theater. Dit was de verstaanbaarheid van de kinderen vast ten goede gekomen. Het was voor hen nog lastig te begrijpen waar de microfoons stonden en dat ze richting de zaal moesten praten. Het publiek moest af en toe flink zijn best doen om ze goed te horen.

Ondanks dit verbeterpuntje kan SV Omnia terugkijken op een geslaagde musicalmiddag. Gekeken wordt hoe en wanneer de cursus Show & Musical een vervolg krijgt. 

Foto's: Arjen Vos (Meer foto's, ook van Assepoester gemaakt door SV Omnia 2000, zijn hier te zien, maar ook in de galerie hieronder)  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin