Moeders in muzikaal middelpunt

Een week voor moederdag werden de schijnwerpers in de Doopsgezinde kerk op de moeders gericht. Met een speciaal moederdagconcert bracht Aalsmeers Harmonie afgelopen zaterdag eer aan de vrouwen die altijd maar klaar staan voor hun kinderen. Een met liefde gebracht klankboeket werd dankbaar in ontvangst genomen.

De kerk was afgeladen vol en sfeervol aangekleed. Het publiek werd aan de hand van gastheer, entertainer, zanger en muzikant Benjamin Murck door de avond geleid. Met de jongensachtige charme van een ideale schoonzoon praatte hij niet alleen de arrangementen aan elkaar maar ging hij ook het gesprek aan met de zaal.
 
Toevallig
Een van de aanwezige moeders, niet geheel toevallig die van Harmonievoorzitter Wilma van Drunen, werd naar het podium begeleid om daar op een kopje thee, een koekje en de Second Waltz getrakteerd te worden.
 
Uitvaartdienst
Daarna werden stukken gespeeld van onder meer Simon and Garfunkel, Ramses Shaffy, ABBA, en uit de musical Grease. Prachtige vertolkingen die onder leiding van dirigent Maron Teerds waren ingestudeerd en uitgevoerd. Muzikaal allemaal even mooi. Wat niet hoefde was het voordragen van de (aangepaste) tekst 'Geen kind meer' van Karin Bloemen. Toen had het even iets van een uitvaartdienst. Gelukkig kwam daar snel Concerto d'amore achteraan van Jacob de haan.
 
24 Rozen
De vrouwen in het publiek gingen niet met lege handen naar huis. Voor ieder lag er een roos klaar met een knipoog naar Toon Hermans' kraker 24 rozen wat door de zaal spontaan meegezongen werd.
 
Foto: mevrouw Van Drunen-Poortinga werd als moeder in het zonnetje gezet door gastheer Benjamin Murck. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel