Meeslepende muzikale presentatie in Flower Art Museum

Kunst waarin de bloemen en de muziek centraal staan. Het is een ideale combinatie voor enkele uren puur genieten. Het bleek dan ook een gouden greep van FAM-coördinator Constantijn Hoffscholte om bekende musici uit te nodigen.Vrijdagavond was de eerste in een veelbelovende reeks van meeslepende klassieke muziek.

Heerlijk om zo dicht bij huis te kunnen genieten van muziek, gebracht door bekende musici. En dan in de entourage van bijzondere kunst op hoog niveau. Het waren niet de eersten de besten die afgelopen vrijdag waren uitgenodigd om te komen musiceren. Onder het motto ‘The Art of Music’ hielden deze avond de 30-jarige violiste Merel Vercammen en de 43-jarige cellist Joachim Eijlander de aanwezigen in de ban. Beide  musici zijn geen onbekenden in de nationale en internationale kunstwereld. Vercammen, die op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen ontving beschikt over een indrukwekkende CV en studeerde onder meer op the Royal College of Music in Londen. Eijlander maakte onder meer deel uit van het bekende Rubens Quartet. Beiden waren recent nog voor optredens in Indonesië en hebben een volle agenda.

Veel op pad in binnen- en buitenland, zal Eijlander onder andere in eigen land van vijf tot zeven april te horen zijn bij het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten waar onder meer zal worden opgetreden in kastelen, boerderijen en forten.

Uitstekende akoestiek
Desgevraagd vonden beide musici het museum een ideale ruimte om te musiceren en noemden de akoestiek zelfs uitstekend..

Bach stond deze avond centraal maar het duo liet het niet alleen bij werken van deze van 1685 tot 1750 levende componist. Het concert kreeg een breder karakter. Bachs Inventionen, die Kunst der Fuge en niet te vergeten de binnenkort weer op veel plaatsen in ons land uit te voeren Matthaus Passion zullen bij velen bekend zijn. De minder klassiek ingestelden kennen Bach ongetwijfeld van de swingende klanken van het trio Jacques Loussier dat je laat kennismaken met een andere kant van de ernstige Bach.

Eyeopener
Deze avond maakten de circa 50 bezoekers musici ook kennis met andere componisten zoals Ravel, Enescu, Mascitti. De toehoorders kregen een breed beeld van Bachs wereld. De bewerking door Halvorsen van een Passacaglia van Händel  bleek een eyeopener en gaven beide musici de gelegenheid tot het tonen van hun verbluffende techniek en muzikaliteit.

Een blij makend vooruitzicht dat in het FAM binnenkort in de komende maanden wederom een aantal musici van naam hun opwachting zullen maken. Onder andere zullen Mike Bodé en accordeonist Wilco Oomkes het bloemrijke podium betreden. Meer informatie www.flowerartmuseum.

Tekst: Leni Paul

Foto's Jaap Maars

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin