Madeleine Heijligers gezicht cultuurpunt

Algemeen coördinator Madeleine Heijligers (foto links) wordt het gezicht van het Cultuurpunt Aalsmeer. Met een persbericht vanmiddag maakte de gemeente de start van het cultuurpunt bekend. Het telt drie parttime medewerkers. Naast Heijligers zijn dat André Vulperhorst, die coördinator amateurkunst is, en Marjolein Romeijnders, coördinator ambulant muziek, dans- en dramaonderwijs.

De gemeente gaat ervan uit dat de drie na de herfstvakantie kantoor gaan houden op de bovenverdieping van de bibliotheek in de Marktstraat. Rond dat moment komt er een officiële opening waarop ze de medewerkers en de nieuwe kantoor- en ontmoetingsruimte presenteert.

Culturele hart
Het doel van het cultuurpunt is volgens de gemeente tweeledig. Ten eerste het verzorgen van muziek-, dans- en dramaonderwijs voor basisschoollleerlingen na schooltijd. Ten tweede het ondersteunen van het culturele leven in Aalsmeer. Het, ambitieuze, cultuurpunt gaat – en dat is voor het eerst in Aalsmeer – de culturele activiteiten op elkaar afstemmen. Bovendien moet het de aanjager worden van nieuwe culturele initiatieven.

Het nieuwe culturele hart boven in de bibliotheek moet een plek worden waar cultuurliefhebbers en -beoefenaars elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen, advies kunnen inwinnen en mogelijk nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen aangaan. Tot de verhuizing naar de bovenverdieping van de bibliotheek huizen de cultuurpuntmedewerkers op het kantoor van de Muziek- en Dansschool Amstelveen.
.
Veel culturele bagage
De cultuurpuntmedewerkers zijn door de wol geverfd in cultureel Nederland. Heijligers werkte bij het kunstencentrum in Breda, klassieke orkesten en de Wereldomroep. Romeijnders is musicaldocent in Amstelveen, producent van en actrice in de nieuwe schoolvoorstelling 'Het Schaakstuk' en bekend van de tv-serie 'Moeder ik wil bij de revue'. Vulperhorst is cultuurdocent, musicus en dirigent; hij is betrokken bij de opzet van het platform voor amateurkunst in Amstelveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel