Maaltijden kleien met De Kunstploeg

Na de Gebreide Boomgaard, het Veldboeket en het Selfieproject, komt De Kunstploeg nu met het kunstzinnige idee ‘Aan Tafel’. Tijdens de Kunstroute op 17 en 18 september wordt de boomgaard van kunstenaar Karin Borgman aan de Uiterweg veranderd in een groot picknickveld. Alle denkbare etenswaren mogen worden aangeleverd door iedereen die daar zin in heeft. Er zijn twee belangrijke voorwaarden: het moet van klei vervaardigd zijn en op een bord passen. Er is ruimte voor 200 maaltijden.
 
Eten is volgens de Kunstploeg een sociaal bindmiddel. Maar dat niet alleen; eten en voedsel is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Zo ontstond het idee om dit jaar iets met eten te doen.
Voor dit project worden deelnemers gevraagd om met klei en verf een lievelingsgerecht te maken.
 
Community kunstwerk
Deelnemers kiezen daarbij zelf een bord uit waarop ze die maaltijd willen serveren. Groot of klein dat maakt niet uit. Dat bord met eten wordt ingeleverd bij De Kunstploeg. De Kunstploeg gaat vervolgens aan de slag om met deze individuele bijdragen een community kunstwerk te maken. Hierbij speelt De Tafel een belangrijke rol. Het kunstwerk bestaat daarom straks uit een lange serie tafels met daarop geserveerd de lievelingsmaaltijden die door de deelnemers zijn gemaakt. 
 
Gehoopt wordt dat het resultaat iets zal zeggen over de achtergrond waarmee deelnemers in het leven staan. Daarbij verwacht De Kunstploeg ook dat het multiculturele karakter van de lokale samenleving goed zichtbaar wordt.
 
Vrije kleiers
De Kunstploeg heeft verschillende bedoelingen met het project. Een daarvan is dat er gehoopt wordt dat er verbindingen ontstaan tussen mensen. Maar ook mensen bewust maken van kunst, (gezonde) voeding en leren omgaan met klei.
Desgewenst begeleidt De Kunstploeg de deelnemers bij het maken van hun kunstwerk en levert ook de materialen als klei en verf. De 'vrije kleiers' betalen hier tien euro voor en deelnemers van scholen, gehandicaptenorganisaties en ouderen, vijf euro. Het project wordt verder mogelijk gemaakt door de gemeente, de firma Levarht en KCA.
 
Workshops
In aanloop van de Kunstroute wordt een serie workshops op onder meer scholen gegeven. De Kunstploeg ontwikkelt een lesbrief en filmpjes voor alle deelnemers met daarin tips over hoe er relatief met eenvoudige technieken een lievelingsmaaltijd te kleien valt. Meer informatie is te veinden op de facebookpagina van de Kunstploeg.
 
Foto's: het Selfieproject van vorig jaar (foto archief AV). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin