Luisterliederen door Esther van Hees

Esther van Hees (Foto pr)

Zaterdag 13 januari trapt KCA het nieuwe jaar af met een optreden van Esther van Hees in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat. Haar programma heet ‘Droevig Lied’.

Esther van Hees is chansonnière én jazzzangeres. Zelf wil Esther van Hees overigens liever geen jazzzangeres worden genoemd. Ze is gewoon zangeres, punt uit. Op die manier kan ze álle muziek breed benaderen. Met haar trio vertolkt ze op 13 januari bij KCA in Bacchus op haar eigen manier prachtige Nederlandstalige kleinkunstliedjes, mét een jazzy randje, dat wel. Hoe dan ook, het wordt een geweldige avond voor zowel jazzliefhebbers als voor liefhebbers van het Nederlandse lied.

Met een stem die je vanaf de eerste seconde raakt, van ingetogen jazzy tot uitbundig en met de energie van een vrouwelijke Jacques Brel, kan het niet anders dan dat haar carrière een enorme vlucht genomen heeft. Het Bacchus publiek blies ze tijdens het KCA Jazzweekend Ella & Louis in 2021 al omver met haar weergaloze vertolking van liedjes van de grote Ella Fitzgerald.

En nu waagt Esther zich met haar nieuwste album ‘Gelukkig zijn’ aan Nederlandstalige liedjes die ze geheel naar haar eigen hand zet. Liedjes bijvoorbeeld van Raymond van het Groenewoud en Ramses Shaffy, en Nederlandstalige bewerkingen van o.a. Michel Fugain. Haar begeleiders, de jazzmusici Miguel Boelens en Jeroen van Vliet laten haar toch weer een stuk opschuiven richting jazz. En als je de inbreng van Esther Van Hees even weg zou denken, dan blijven er parelende duo’s over van de twee instrumentalisten.

Line-up: Esther van Hees (zang), Jeroen van Vliet (piano) en Miguel Boelens (altsaxofoon)

Aanvang: 20:30
Entree: 15 euro, tickets verkrijgbaar via skca.nl

(Partnerbijdrage KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin