Lof voor koren in Crown

 

Als je zo’n prachtig evenementencomplex hebt als de Crownstudio’s dan moet je er ook iets bijzonders mee doen. En dus werd er afgelopen zaterdag voor het tweede jaar in successie een korenavond georganiseerd. Een fantastisch idee waar veel publiek op af kwam. Geschat werd dat er in totaal zo’n 500 mensen over de vloer kwamen, waarvan ongeveer 350 bezoekers en 150 koorleden. Het idee van de avond was afkomstig van de vrijwilligers die dagelijks bij Crown actief zijn.
 
De opzet was creatief en allesbehalve statisch. In drie zalen tegelijk werden optredens verzorgd waarbij de bezoeker zelf kon een keuze kon maken. Wie het eerst kwam, die het eerst maalde. Met andere woorden: het aantal zitplaatsen was per zaal wel enigszins beperkt dus moest je er vroeg bij zijn om de beste plaats te hebben. Maar daar had je dan wel de hele avond de kans voor.
 
Uitstraling
De zeven koren, afkomstig uit diverse plaatsen uit de regio, traden keurig om beurten op. Ze kenmerkten zich door de grote verscheidenheid in repertoire zodat er voor elk wat wils te beluisteren en bekijken viel. Mannenkoor Con Amore, Passionkoor, FF-anders, D-Fine, De Marconisten, Sonority en Haring met Ui deden niet alleen hun best om mooi te zingen. Het oog wil ten slotte ook wat en dus werd er extra aandacht besteed aan uitstraling. Bijzondere kleding, malle accessoires maar ook mimiek en beweging hielpen bij het overbrengen van de sfeer. Het publiek had voor slechts 6,50 een voordelig maar onvergetelijk avondje uit. De lof was er niet alleen voor de koren maar ook voor de organisatie.
 
Foto boven: Con Amore in actie in de Pianobar
Foto’s Arjen Vos (AV)  (zie ook galerie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin