Liefde voor muziek voert boventoon

Dat de deuren van het Kudelstaartse Dorpshuis vrijdagavond wijd open stonden, zorgde ervoor dat de omgeving kon meegenieten van musicerende kinderen. Met deze zogenaamde voorspeelavond gaf muziekdocente Maartje Sparnaaij de kinderen de gelegenheid hun geleerde vaardigheden te presenteren voor een groot en enthousiast publiek. In twee sessies traden op deze manier zo'n 60 'muzikanten in de dop' voor het voetlicht.

De zaal, vrijwel voornamelijk gevuld met familieleden, genoot van de muzikaliteit van de kinderen. Sommige net begonnen met een instrument, anderen duidelijk gevorderd maar allemaal met plezier en een tikkeltje gespannen lieten ze horen wat ze hadden geleerd. Ook de stem werd menigmaal ingezet als instrument.

Plezier spatte er af
Maartje Sparnaaij, die haar eerste lustrum als muziekdocente beleefde, had het er maar druk mee. Niet alleen met het aan elkaar praten van de avond, ook in de begeleiding was haar kunde regelmatig gewenst. Als multi-instrumentalist draaide ze nergens haar hand voor om. De ene keer op de piano, de andere keer met de gitaar en ook vocaal gaf ze haar leerlingen ondersteuning. “Muziek is echt haar passie,” fluisterde haar trotse vader de verslaggever tussen de bedrijven door in. Als er één ding duidelijk was geworden deze avond, was het dat wel. Het plezier spatte er bij de jonge muzikanten van af. En dat moet wel de verdienste zijn van een bezielende muziekjuf aan wie vlak voor de pauze een ode werd gebracht door Marit Enthoven, een van haar eerste leerlingen die onlangs is toegelaten tot het conservatorium. Waar muziekles al niet toe kan leiden.

Het zal geen verwondering wekken als meerdere leerlingen van Sparnaaij dezelfde route zullen volgen. Maartje zelf, zo hoorden wij, gaat binnenkort muzieklessen verzorgen bij Ons Tweede Thuis. Naast haar werk als muziekleerkracht op de Antoniusschool en haar eigen muziekpraktijk volgt er dus een nieuwe uitdaging.

Tekst en foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater BV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel