Latijns-Amerikaanse concertavond in FAM

Claudia y Manito (Foto pr)

Vrijdag 13 oktober is het eerste van een reeks najaarsconcerten onder organisatie van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum. Het duo ‘Claudia y Manito’ brengt deze avond Latijns-Amerikaanse klanken naar Aalsmeer.

Het concertprogramma op 13 oktober heeft de titel ‘Arpamor’, vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp. Claudia van Trigt speelt de instrumentale stukken op een Paraguayaanse harp, een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp. Claudia kreeg het gevoel voor deze muziek van huis uit mee. Van haar Surinaams-Antilliaanse vader, gitarist in diverse latincombo’s, erfde zij het temperament, en van haar Indische moeder het fijnbesnaarde. Op de prachtige harp speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela.

Wind en sterren
Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen en begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel dat deze muziek in zich draagt. Zij wordt hierbij terzijde gestaan door gitarist Manito, die naar eigen zeggen speelt zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek, intuïtief en rijk aan diverse invloeden.

Het concert vindt plaats in het Flower Art Museum, tegenover de watertoren. Aanvang is 20 uur, zaal open vanaf 19:30 uur. Er is gratis parkeerruimte voor de deur. Tickets zijn verkrijgbaar in de ticketshop van de Stichting KCA en aan de kassa (mits nog niet uitverkocht).

Concerten en champagneproeverij
Later dit jaar volgen nog twee concerten in de reeks ‘Muziek in het Museum’. Vrijdag 10 november treedt de talentvolle celliste Hanneke Rouw op samen met pianist Vital Stahievitch. Zaterdag 9 december geven topmusici Merel Vercammen (viool) en Maya Fridman (cello) een concert, in combinatie met een feestelijke champagneproeverij. Ook voor deze concerten zijn nu al tickets te reserveren via de website van Stichting KCA.

(partnerbijdrage KCA/FAM)

Lees vorig bericht

‘Verwonderkabinet’ Femke Kempkes in Oude Raadhuis

Lees volgend bericht

Podcast met Marco van Zijverden


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *