Langs Amb8route op Tweede Pinksterdag

(Advertorial) Lammetjes in de wei, fluitekruid in de bermen; tijd voor een mooie fiets- of wandeltocht. En dan ook nog met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan lokale ambachtslieden. Op Tweede Pinksterdag stellen negen lokale ambachtslieden hun deuren en werkplaatsen open voor publiek. Een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen van de palingroker, de zeepmaker, de tekenaar, de beeldhouwer, de kaasmaker, de bloembollenkweker, de pottenbakker en de theetuin.

Op veel lokaties zijn bijzondere extra ambachten te bewonderen. De oude boerderij van boer Peters bijvoorbeeld, ooit de laatste koeboer van Kudelstaart. Deze boerderij wordt door kunstenaar Cathy van de Meulen nagetekend waarmee cultureel erfgoed op creatieve wijze wordt vastgelegd.

Kalfjes knuffelen
Bij de theetuin wordt het ambacht weven getoond. Op het beeldeneiland wordt portretkunst getoond; je kan model komen zitten of zelf een poging wagen. Kinderen kunnen kralen maken van rivierklei die gebakken worden in het houtvuur. Bij de bloembollenkweker staan de dahlia’s in bloei. Bij het tekenatelier kan je djembee spelen, haken en een handmassage ondergaan. Bij de zuivelboerderij is een nieuwe lichting kalfjes te knuffelen en bij visser Rekelhof zijn wel heel bijzondere vangsten te zien.

Ontdek de omgeving
Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen de verschillende werkplaatsen en ateliers bezocht worden. De Amb8route bestaat uit een fietsroute langs alle deelnemers en voert door het dorp Kudelstaart, langs de Westeinder en de Drecht via het Jaagpad aan de Amstel weer terug naar Kudelstaart. Alleen een deel van de route bezoeken kan natuurlijk ook. 

Routekaart
De fietsroute langs alle ambachtslieden is ongeveer vijftien kilometer lang. De routekaart is te koop bij alle deelnemende locaties, restaurant Oevers, Kudelstaartseweg 228 en het nieuwe cafe Op de Hoek, Kudelstaartseweg 295 in Kudelstaart voor 3,50 euro. Beide lokaties zijn vanaf 10:00 uur geopend. De routekaart bevat behalve de plattegrond en de contactgegevens van de deelnemers, informatie over de omgeving en interessante kortingsbonnen.

De routekaart is geldig voor twee personen en kinderen fietsen gratis mee. De extra ambachten en horeca onderweg wordt op een speciaal inlegvel bij de routekaart gevoegd.

De Amb8route is een initiatief van de genoemde lokale ambachtelijke ondernemers. Doel is mensen van dichtbij en veraf kennis te laten maken met de unieke lokale ambachten en de bijzondere natuur en infrastructuur van de poldergebieden in de regio. De fietsroute is ook buiten dit open weekend te maken, op de routekaart staan de openingstijden per lokatie aangegeven. Uniek is dit weekend dat alle deelnemers aan de Amb8route hun werkplekken tegelijk open stellen.

Kijk ook op de website www.amb8route.nl of Facebook.

Deelnemers aan de route: Visserijbedrijf Rekelhof, Pottenbakkerij ‘Patch of Heaven’, Atelier Ada Gons Goosen, Greet Rekelhof Atelier 13b, beeldeneiland/ atelier Femke Kempkes, Zuivelboerderij Vrouwenakker, Bollenkwekerij Koster, natuurlijk zeepatelier Uzepia en theetuin [H]eerlijk!
 
Foto's (vanaf boven:) aan tafel in Theetuin (H)eerlijk, fietsers voor de deur bij pottenbakkerij Patch of Heaven en Femke Kempkes in actie op haar beeldeneiland. Foto's archief AV en Amb8route.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin