Laatste dagen ‘Wonderland’ in FAM

Door: redactie. De tentoonstelling Wonderland in het Flower Art Museum nadert zijn einde en is deze week voor het laatst te zien.

Wonderland bestaat uit 60 schilderijen van de Maltese-Iraanse kunstenares Lida Sherafatmand en een aantal reusachtige bloemsculpturen van Alisa Lis. Samen vormt het werk een magische wereld vol kleur en diepere lagen. Lida Sherafatmand groeide op in Iran ten tijde van de oorlog met Irak. Als kind tekende zij fantasiewerelden om te ontsnappen aan het geweld. Dit legde de basis voor haar latere werk als kunstenaar. Het werk van Sherafatmand biedt volgens kenners een overrompelende ervaring: als kijker word je naar binnen gezogen in een wereld vol beweging, diepte en emotie.

Alice in Wonderland
Alisa Lis ontwikkelde zich vanuit een achtergrond als bloemist tot kunstenares. Zij maakt metershoge bloemen van papier en textiel, die doen denken aan de sfeer van haar favoriete jeugdboek Alice in Wonderland. Naast de tentoonstelling Wonderland is er werk te zien van het duo Rob de Heer en Marion Karremans (mixed media) en een enorm mozaïek van Lian de Gier.

De tentoonstellingen zijn deze week nog te bezoeken van donderdag tot en met zondag, 13 tot 17 uur. Op zondag 22 mei sluit het museum om 15.30 uur in verband met een concert. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin