Kunstkas geeft natuurtalent kans om te groeien

Tobias en Trudy Rothe kijken met voldoening terug op afgelopen weekend. Een weekend waarop vijf jonge kunstenaars hun werken konden laten zien in een bijzondere omgeving: de tot Kunstkas omgedoopte voormalige rozenkwekerij op Aalsmeerderweg 325. De nostalgie van de oude kas in combinatie met kunst en een botanische inrichting maakte de expositie tot een feestje. Wat dat betreft was het jammer dat het slechts één weekend te bezichtigen was.

Van de opening op vrijdagavond hadden Tobias en Trudy een feestje gemaakt. Al had het echtpaar in de aanloop er naar toe de aandacht moeten verdelen vanwege het overlijden van Tobias' vader in de week ervoor. De expositie werd begrijpelijkerwijs dan ook aan hem opgedragen.

Fijn weekenduitje
Zoals het leven doorgaat was het geen reden de tentoonstelling af te blazen. Hoe vaak krijgen jonge kunstenaars nou de kans om op zo'n originele locatie hun werk te tonen? De vijf 'aanstormende talenten' zoals ze werden aangekondigd: Tom de Hundt,
 Sophie en Stella de Kort, Madzy Beijnen en Marijn van Wijk (op de foto boven van links naar rechts naast Trudy en Tobias Rothe) waren zichtbaar blij met de geboden ruimte. Vol trots lieten zij hun werken zien aan het bezoek. Op deze eerste avond vooral familie en vrienden. De totaal verschillende stijlen, van abstract tot figuratief, maakte het tot een zeer gevarieerd geheel. Het was met name de gehele entourage die een bezoek aan de Kunstkas tot een fijn weekenduitje maakte. 

Geluidkunstenaar
Maar voordat Tobias de schuifdeur naar de Kunstkas open schoof was daar nog het officiële gedeelte wat opgeluisterd werd door woord- en geluidkunstenaar Stef Wouters (foto rechts). Op wonderlijke en niet te evenaren wijze knoopte hij zinnen en klanken aan elkaar en gebruikte daarvoor een keur aan voorwerpen die niet direct aan een muziekinstrument deden denken. 

Parapluplant
Het was volgens Trudy allemaal boven verwachting. “Drie dagen liep het publiek in en uit. Zowel mensen uit de omgeving als van buitenaf. Vanwege de leeftijd van de kunstenaars kwamen er vooral veel jonge mensen en is er ook het nodige verkocht. Niet alleen werd de kunst bewonderd, we kregen ook complimenten over de tuin. Ik heb zelfs stekjes van de parapluplant uitgedeeld,” aldus Trudy die alweer vooruitkijkt naar de Kunstroute in september, “we hebben daarvoor alweer een aantal verrassende kunstenaars op het oog. Nee, we noemen nog geen namen. We houden het nog even spannend.”

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel