Kunst en muziek in Flower Art Museum

Door: redactie. Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer is niet alleen een mooie plek om kunst te zien. Het gebouw leent zich ook goed voor de organisatie van concerten. Zaterdag 26 maart klinkt er, na een stille tijd door corona, eindelijk weer muziek in FAM. Jeff Heijne (flamencogitaar) en Jaber Fayad (oed – Arabische luit) brengen deze middag vanaf 16.00 uur een gezamenlijk programma.

Beide muzikanten ontmoetten elkaar in 2016 en hadden gelijk een muzikale en vriendschappelijke klik. Sindsdien spelen ze regelmatig samen, met programma’s waarbij het verbinden van meerdere culturen vrijwel altijd voorop staat. Onlangs toerden zij met het Nederlands Blazers Ensemble door het land en traden op in prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg.

Jeff Heijne en Jaber Fayad houden van contrasten: de introspectie die plaatsvindt bij momenten van verstilling en krachtige ritmische muziek die je doet bewegen. Zij zullen tijdens de voorstelling hun eigen interpretatie hiervan ten gehore brengen en laten zien hoe ze elkaars klankwereld verrijken, middels eigen composities en arrangementen. Het concert begint om 16.00 uur en duurt inclusief pauze tot circa 17.45 uur. Vanwege het concert sluit het museum deze dag een uurtje eerder voor reguliere bezoekers (om 16 uur).

Aalsmeers Harmonie en De Elementen
Op vrijdag 22 april komen kunst en muziek samen tijdens de concertlezing De Elementen. Een avond met muziek van Aalsmeers Harmonie afgewisseld door een lezing van Constantijn Hoffscholte, operationeel directeur van het Flower Art Museum. Laat u meeslepen door muziek en verhalen rond de klassieke elementen vuur, water, lucht en aarde. Het wordt een gevarieerde avond waarop zowel klinkende namen als verborgen parels voorbijkomen. Van Earth, Wind & Fire tot The Beatles en van William Turner tot Arcimboldo. De concertlezing duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur (incl. pauze).

Voor beide concerten zijn kaarten à €17,50 (regulier) en €14,50 (Vrienden FAM/donateurs Aalsmeers Harmonie) verkrijgbaar via flowerartmuseum.nl/agenda of te bestellen via info@flowerartmuseum.nl. Voor vragen kan ook worden gebeld: tel. 0297-364400. Het museum is gevestigd in de voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, recht tegenover de watertoren.

(Foto’s pr)

 

Lees vorig bericht

‘Help Oekraïne!’ zamelt goederen in

Lees volgend bericht

VZOD scoort voor Oekraïne


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *