Kleurrijk makelaarskantoor

Soms lijkt de presentatie van te koop staande huizen in de etalage van de makelaar al op een expositie. Voorbijgangers die uitgebreid de tijd nemen en gefascineerd de foto's en beschrijvingen van woningen bekijken, doen in weinig onder voor publiek dat een museum bezoekt. Wat dat betreft sluit de expositie in het kantoor van Karin Eveleens aan de Punterstraat mooi aan bij het huizenaanbod.

De witte muren van het kantoor zijn onlangs weer voorzien van een aantal kleurrijke schilderijen. Ditmaal is het de Haarlemse kunstenaar Huib van den Broek die een aantal werken heeft uitgeleend. De kunstenaar is geboren in Indonesië en opgegroeid in het voormalige Perzië. Als wereldburger werkte hij in Zuid-Afrika en Spanje en had een reclamestudio in Zandvoort.

Oost-Afrikaanse stammen
De Afrikaportretten bij Eveleens aan de muur zijn onderdeel van de 25 werken tellende solotentoonstelling 'Abibiman Effe' die eerder in de Zocher Lounge in Bloemendaal te zien was. Van den Broek noemt zijn schilderijen: 'karakteristieke portretten van Oost-Afrikaanse stammen in hedendaagse uitvoering. Niet naar model geschilderd, maar naar typoering van gelaat, kleding en opsmuk'.

De opvallende werken zijn tijdens openingstijden te bekijken. De medewerkers van Eveleens vinden het prima wanneer u binnen loopt. Ook als u niet direct verhuisplannen heeft.

Foto's gemaakt tijdens de vernissage op 28 juni. Foto's Laurens Niezen

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin