Klassieke muziek van topniveau in FAM

Merel Vercammen en Dina Ivanova. (Foto: Marco Borggreve)

(Advertorial) Het Flower Art Museum en de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer presenteren vanaf september een reeks klassieke concerten met musici van topniveau. Vrijdag 9 september treden Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova (piano) op. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

‘Zodra Merel Vercammen begint te spelen, stap je in een andere wereld’, schreef Biëlla Luttmer in de Volkskrant in 2019. Vercammen, cum laude afgestudeerd aan het Royal College of Music in Londen, geldt als een van de bijzondere musici van haar generatie: zo kun je haar beluisteren in soloconcerten en kamermuziek, maar houdt ze zich ook bezig met improvisatie. Dit voorjaar organiseerde zij in Utrecht het Snaar Festival; een combinatie van wetenschap en muziek.

De veelzijdige Vercammen leerde Dina Ivanova kennen op het Liszt Concours in Utrecht, waar de pianiste verschillende prijzen won. Ivanova soleerde onder meer bij het Radio Filharmonisch en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De musici traden diverse keren op in het tv-programma Podium Witteman en maakten ook twee albums. Op hun meest recente album, The Boulanger Legacy, spelen zij de mooiste composities uit de nalatenschap van Lili en Nadia Boulanger.

Prestigieus
De Franse Lili Boulanger was de eerste vrouwelijke componiste ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs ‘Prix de Rome’ ontving. Haar zus, Nadia Boulanger (1887-1979), plaveide de weg voor haar door als een van de eerste vrouwelijke deelnemers een tweede prijs te winnen, en haar jongere zus al vanaf jongs af aan compositieles te geven. Lili stierf aan de ziekte van Crohn toen ze slechts 24 jaar was. Nadia Boulanger stopte uiteindelijk met componeren en wijdde haar leven aan het promoten van de muziek van Lili, die in haar korte leven bijzonder productief was geweest.

Ook Nadia Boulanger was een pionier; ze was een van de eerste vrouwelijke dirigenten en had grote invloed als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Quincy Jones, Philip Glass en Astor Piazzolla. Vercammen en Ivanova presenteren in Aalsmeer een programma dat de grote invloed van de zussen Boulanger laat zien. Na de pauze spelen zij een Debussy sonate.

Kaarten
Het concert vindt plaats op vrijdag 9 september in het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn € 20,- p.p. incl. museumentree en een kop koffie/thee bij binnenkomst. Voor FAM-vrienden, KCA-donateurs en jongeren t/m 25 jaar gelden kortingsprijzen. Kaarten zijn verkrijgbaar via kunstencultuuraalsmeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin