Kinderjury buigt zich over beste boek

Na drie keer met elkaar om de tafel te hebben gezeten, was afgelopen maandag de laatste bijeenkomst van De Amstellandse Kinderjury Aalsmeer. Negen kinderen van 9-12 jaar hebben de laatste weken een grote hoeveelheid nieuwe boeken gelezen en bepalen met elkaar wat het leukste boek van 2015 wordt. Dit jaar bestond de jury uit Donatella, Chris, Daphne, Babette, Kai, Merel, Charlotte, Kelsey en Zoë.
 
Dit jaar zijn er vanuit Biblitotheek Amstelland drie groepen kinderen. Twee in Amstelveen en één groep in Aalsmeer. Uit de boeken die in 2015 zijn uitgekomen, stellen zij eerst een persoonlijke top drie samen. Vervolgens wordt daar een groeps-top drie uit gekozen. In overleg met de andere jury's die op dezelfde wijze werken, wordt de uiteindelijke winnaar bepaald.
 
Leesbeesten
De kinderen hebben zoveel mogelijk van de boeken gelezen. Tijdens de bijeenkomsten werd er onder leiding van een bibilotheekmedewerker en met behulp van een spel over de boeken gepraat. Ook konden kinderen elkaar tips geven over de boeken die ze de moeite waard vonden. Begeleidster Joke ten Have heeft er veel plezier aan beleefd: “Het was weer een feest om met leesbeesten over deze boeken te kletsen. Hun enthousiasme werkt altijd weer aanstekelijk.”
 
Manon Sikkel
De top drie van alle groepen wordt bekend gemaakt tijdens het slotfeest op 28 mei in de bibliotheek van Westwijk. De winnende schrijver krijgt een oorkonde van alle kinderen. Op deze dag komt ook een schrijver langs om te vertellen over zijn of haar boeken. Dit is altijd een bijzonder slot van dit evenement. Dit jaar is Manon Sikkel te gast. Ze is onder meer bekend van het boek 'Elvis Watt miljonair en de boeken van 'IzzyLove'. Dit jaar deed haar boek 'Slimpie Dimpie wonderkind' mee. Of dat boek in de top drie staat is nog even spannend.
 
Op de website van de bibliotheek is te zien om welke boeken het gaat.
 
Vanavond zijn Kelsey Jurka en Zoë Zevenhek samen met begeleidster van de bibliotheek Joke ten Have te gast in het programma van Radio Aalsmeer 'Let”s Go'
 
Foto: de kinderjury met Joke ten Have n conclaaf in de bibliotheek in de Marktstraat. Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel