Keukenhof toont Aalsmeerse seringen

[Leni Paul] Dinsdag werd de 67e jaargang van de Keukenhof geopend. Hoewel die dag de vreselijke gebeurtenissen in België plaatsvonden en de gedachten ongetwijfeld vertoefden bij de slachtoffers van de aanslagen, hoopte directeur Bart Siemerink dat het tot 16 mei durende bloemen- en plantenfestival weer veel binnen- en buitenlandse bezoekers zou trekken. Ook Aalsmeerse producten zullen worden getoond.

'De Gouden Eeuw' is dit jaar het motto van Keukenhof. Hoewel bolbloemen jaarlijks de hoofdrol spelen op Keukenhof is er met name in de diverse paviljoens een uitgebreid scala en een grote verscheidenheid aan andersoortige bloemen en planten te zien. Zo is er bijvoorbeeld in het Beatrix Paviljoen een permanente orchideeënshow.
 
Aalsmeers product
In het Willem Alexander Paviljoen is er vanaf heden tot en met 28 april de bloeiende heestershow waar een grote plaats is ingeruimd voor het oer-Aalsmeerse product, de Syringa vulgaris ofwel de sering. In laatstgenoemd paviljoen presenteren twaalf Aalsmeerse seringenkwekers deze week al een gevarieerd aanbod van takken van de sering. Zo zien we er bijvoorbeeld zes soorten van de bekende Aalsmeerse kweker Klaas Joren Gzn. zoals de Maréchal Foch, Pocohantas, en Esther Staley, om er enkele te noemen.

Foto: Aalsmeerse seringen op de Historische Tuin. (Foto archief AV) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel