Jubileumconcert Bindingkoor met gouden rand

Met genoegen en ontroering kunnen de koorleden en het publiek terugkijken op de drie jubileumconcerten van de Binding. Het Bindingkoor onder leiding van Henk Trommel trad voor drie uitverkochte zalen op afgelopen weekend in de Doopsgezinde kerk en de Kruiskerk in Amstelveen. Een jubileum met een gouden rand, zoals ze het zelf noemen.

Het publiek was enthousiast want de koorleden en muzikanten wisten dit goed over te brengen. Ze lieten hun diversiteit horen door verschillende muziekgenres uit te voeren afgewisseld met intermezzo’s van Judith van der Plas op klarinet, begeleid door Henk Trommel op piano en orgel.

Traantjes wegpinken
Het enthousiasme werd na de pauze alleen maar groter toen de opzwepende Misa a Buenos Aires van Martín Palmeri werd uitgevoerd samen met het Septeto Capital Tango onder leiding van bandoneonist Martin de Ruiter en mezzo sopraan Mirjam Schreur.

Menig traantje werd weggepinkt bij de toegift “Adios Nonino”. De jubileumconcerten zijn mede mogelijk geworden door financiële ondersteuning van Gemeente Aalsmeer, het Rabo Coöperatiefonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Open repetitie
Morgenavond, 4 juni, houdt het Bindingkoor een open repetitieavond. Iedereen die het leuk lijkt om te zingen is om 19.45 uur welkom in de achterzaal van de Doopsgezinde kerk aan de Zijdstraat 55. Tenoren en bassen hebben een streepje voor om het koor te komen versterken, maar het koor is blij met iedere liefhebber.

Het koor heeft nauwelijks tijd om stil te zitten, want vrijdag geven enkele koorleden samen met dirigent Henk Trommel een koorworkshop aan de groepen 5 en 6 van basisschool de Oosteinder. Ook is het koor volgende week donderdag te beluisteren in het Zorgcentrum Aelsmeer, waar ze weer een concert geven.

foto: Het jubilerende Bindingkoor trad drie keer op voor uitverkochte zalen (foto Binding)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel