Jazzweekend op de Haven groots gevierd

Jazz op de Haven (Foto archief AV/Arjen Vos)

(Adv) Tien jaar Jazz op de Haven. Een perfecte samenwerking van Jachthaven Nieuwe Meer en KCA. Dat wordt natuurlijk groots gevierd met opnieuw een heel weekend lang spetterende optredens in de sfeervolle brasserie op de haven Nieuwe Meer in Aalsmeer.

Boris van der Lek and the JazzFluencers  bijten op vrijdagavond 23 juni om 21.00 uur het spits af. In hun Tributes to Ben & Sweets van draait alles om de muziek en sound van tenorsaxofonist Ben Webster en trompettist Harry ‘Sweets’ Edison. Meeslepende nummers komen voorbij zoals ‘Did You Call Her Today’, ‘Better Go’, ‘Centerpiece’, ‘Hollering At The Watkins Broadway’ en prachtige ballads als ‘My Romance’, ‘Willow Weep For Me’ en ‘In The Wee Small Hours Of The Morning’.

Boris van de Lek en Koos van de Hout weten met souplesse de sound van Ben & Sweets neer te zetten. Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met innemende creatieve solo’s, creëert een unieke sfeer en sound. Dit begeleid door een super swingende ritmesectie.

Veelbelovend jazzkwintet
Op zaterdagavond 24 juni om 21.00 uur neemt het jonge kwintet van trompettist Boet Kaaijk en saxofonist Joep Grotendorst het stokje over. Zij ontwikkelen zich onstuimig tot een ensemble waarvan het jazzwereldje nog zal opkijken. Op het Conservatorium van Amsterdam leerden ze elkaar kennen en nu, volwassen geworden, kunnen zij zich presenteren als een meer dan veelbelovend jazzkwintet in de hardbop-traditie van onder meer de Jazz Messengers en de Diamond Five. Een soepel swingende, enthousiaste ploeg jonge muzikanten die een gedenkwaardig jazzfeestje gaat bouwen. Hun muziek spettert en swingt de pan uit!

Jeugdbigband
Zondagmiddag, 25 juni om 16.00 uur is het podium voor de 20-koppige jeugdbigband Jazz Focus Big Band. Ook zij zitten barstensvol muzikaal talent en brengen de jazz echt tot leven. Met hun mooie klanken, indrukwekkende noten en spetterende solo’s, won de Jazz Focus Big Band onder leiding van Lorenzo Mignacca al vele prestigieuze prijzen. Verheug je op een swingende finale van het tiendeJazzWeekend op de Haven.

Waar: Brasserie De Nieuwe Meer, Stommeerweg 2, Aalsmeer
Wanneer: vrijdag 23 juni 2023 om 21.00 uur, zaterdag 24 juni 2023 om 21.00 uur, zondag 25 juni 2023 om 16.00 uur
Entree: uw gift (richtbedrag 10 euro, pinnen kan ook)
Info: skca.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin