Jazzweekend in teken van ‘De Blues’

'Little Boogie Boy' Hein Meijer

Door: redactie. Terwijl de zomer zich in een loom en drukkend tempo voortsleept maakt Cultureel Café Bacchus zich op voor een swingend slotweekend van augustus. Op 26, 27 en 28 augustus worden er door KCA maar liefst drie jazzconcerten georganiseerd waarbij de schijnwerpers vooral op de Blues worden gericht.

Op vrijdagavond 26 augustus is het de lokale grootheid Hein Meijer die als de Little Boogie Boy de gitaar en vocals voor zijn rekening neemt en samen met Jan den Boer op bas en Jan de Ligt op saxofoon het publiek muzikaal wil verwennen. De band van Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer staat bekend als een van de beste bluesbands van Nederland. Kenners zeggen dat Hein als de vleesgeworden Blues kan worden beschouwd. Saxofonist Jan de Ligt werd in 2014 door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot de beste bluessaxofonist van Nederland.

Veelzijdige Varekamp
Een dag later is het de avond van de Celebration Band met Michael Varekamp op trompet en vocals, Wiboud Burkens piano, Yoran Aarssen tenorsax en klarinet, Harry Emmery bas, Erik Kooger op drums. De veelzijdige Michael Varekamp viert deze avond zijn 54ste verjaardag in Bacchus en is al 30 jaar actief als trompettist, zanger, componist, organisator, radiomaker, theaterproducent en bandleider. Louis Armstrong is zijn eerste grote voorbeeld en later kwam daar Miles Davis bij. Varekamp laat zich in zijn werk inspireren door vrijwel de gehele jazzgeschiedenis. Momenteel vormt hij samen met toetsenist Wiboud Burkens de drijvende kracht achter het muzikale theatergezelschap The Legends.

Elvis Sergo op Hammond

Groove-machine
Het jazzweekend wordt in stijl afgesloten met een optreden op zondagmiddag van het Hammond Trinity Trio plus One waarbij Elvis Sergo het Hammondorgel bedient, Willem Hellebrekers de saxofoon en fluit bespeelt en Dimitrios Kosmidis voor het ritme op de drums zorgt. Speciale gast is Folker Tettero op gitaar.

Elvis Sergo is dé Hammond-organist uit Amsterdam. Het Hammondorgel blijkt bij hem een stampende en stomende groove-machine, bij uitstek geschikt voor het spelen van de blues in al zijn facetten. Samen met de bluesgitaar van Folker Tettero staat zijn Trinity Trio garant voor een superswingende bluesmiddag in Bacchus.

Foto’s Jaap Maars en pr

Klik op de advertentie hieronder voor meer info en tickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin