Jazz met Dutch Connection

Rob van Bavel piano, Joris Teepe bas (foto pr)

(Advertorial) Pianist, componist en arrangeur Rob van Bavel (1965) en bassist Joris Teepe (1962) hebben ieder een indrukwekkende staat van dienst. Van Bavel is tijdens zijn carrière als jazzartiest onder meer beloond met twee Edisons. Als sideman en bandleider werkte Van Bavel mee aan meer dan honderd cd’s. Hij toerde in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea and Siberië en trad op met jazzgrootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin en Gary Willis. Teepe werkte eveneens met legendarische musici uit de Amerikaanse jazzwereld, waaronder Benny Golson, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Van Bavel en Teepe kennen elkaar al meer dan 35 jaar. Ondanks de grote afstand speelden ze in die jaren af en toe toch in meerdere concerten samen met diverse jazzartiesten, zoals met drummer John Engels, met de Australische saxofonist Dale Barlow en met de Amerikaanse saxofonist Seamus Blake.

Hun duo-album Dutch Connection kwam tot stand tijdens de corona-lockdown in 2020 en maakt deel uit van een grote traditie van duet-opnamen van piano en contrabas, zoals die van Duke Ellington (‘our pianoplayer’) met Jimmy Blanton (1940) en met Ray Brown (1975).

‘Het warme pianospel en de gloedvolle klank van de contrabas vormen een prachtige muzikale synthese waarmee wel kan worden vastgesteld dat dit duo voor elkaar is geschapen,’ schreef een jazzkenner over Dutch Connection.

Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer
Aanvang: zaterdag 27 mei 2023, 20:30 uur
Entree: regulier tarief €15; met (duo)vriendenkaart €12; jongerenticket €10 (t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)
Inlichtingen: bij Pierre Tuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin