Inschrijven nieuwe cursus Cultuurpunt

Muziek en bewegen, toneel, kleuterdans, klappen en stappen, zingen en dansen, muziekles, kids en hits, groepszangles, beats en blazen en musicallessen. Allemaal cursussen van het Cultuurpunt Aalsmeer waar basisschoolleerlingen zich voor in kunnen schrijven. De cursussen bestaan uit 9 lessen en worden op dinsdagmiddag na school gegeven op De Dolfijn/Jozefschool, Oostkroos en in op de OBS/Antoniusschool in Kudelstaart.

De lessen beginnen op 4 februari en inschrijven kan tot uiterlijk 31 januari.

Enquête eerste cursusronde positief
Na de eerste cursusronde die een aantal weken geleden afgesloten werd met kleine optredens van alle leerlingen, heeft het Cultuurpunt Aalsmeer een enquête onder de ouders gehouden. En er kwam ook een lotingwinnaar uit, want de familie Sparnaaij heeft een gratis cursus naar keuze gewonnen.

Maar liefst 85% van alle deelnemende ouders beoordeelde de cursussen als goed tot zeer goed. Wel was er wat onduidelijkheid over de cursuslocaties, want soms was het zoeken in de scholen waar precies les werd gegeven. Maar dit wordt in het vervolg beter gecommuniceerd, volgens het Cultuurpunt. De verdere communicatie vanuit Cultuurpunt Aalsmeer werd goed beoordeeld.

Meer muziekinstrumenten
Uit de enquête bleek dat er behoefte was om kinderen meer kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Dit is opgepakt door het Cultuurpunt, want in de komende ronde is er de cursus Muziekclub waarbij de piano en gitaar centraal staan. In de cursus Beats en Blazen kan het kind kennismaken met dwarsfluit en percussie.

Ander punt dat naar voren kwam is dat de groepen soms wat groot waren en ook daar zou het Cultuurpunt rekening mee houden.
Een aantal ouders wilde ook dat de mogelijkheid werd onderzocht om langere muziekcursussen te kunnen volgen, omdat een reeks van 9 lessen voor het leren bespelen van een muziekinstrument wat kort werd bevonden. Dit wordt bekeken voor het schooljaar 2014-2015. En sommigen vonden de lesduur van 30 minuten voor de onderbouwklassen te kort en ook dit wordt meegenomen bij vervolgcursussen.

Al met al waren de ouders en kinderen tevreden over de eerste reeks muziek-, dans-, toneel- en zanglessen van Cultuurpunt Aalsmeer. En er lijkt behoefte voor te zijn gezien het aantal leerlingen dat zich inschrijft. Of de tweede ronde weer zo succesvol en met plezier voor de kinderen zal verlopen zullen we in april weten.

Ga voor meer informatie over de cursussen en voor inschrijven naar de website van het Cultuurpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin