In the spotlights tijdens ‘dag van je leven-gala’

Feestweek Aalsmeer is weer achter de rug. Een feestelijke week voor ieder wat wils. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hadden hun eigen feest op de donderdagmiddag. Ze werden dit jaar extra in de watten gelegd door het 25-jarige jubileum van de Feestweek tijdens het galafeest van Stichting Dag van je Leven.

Tussen tien en elf uur kwamen de vele bussen, waaronder traditiegetrouw ook de oude voertuigen van Stichting Veteraan Autobussen, met de ruim vijfhonderd feestgangers met een beperking het Praamplein op rijden. Daar werd iedereen welkom geheten door het bestuur in mooie glitterjasjes, clown Hoky Poky en door de ‘Leuke Gasten’ die als deftige lakeien iedereen over de rode loper naar binnen begeleidden. Dit laatste werd aangeboden door de organisatie van de Feestweek.

Een echte koninklijke ontvangst waarbij de fotografen langs de rode loper niet ontbraken. Na een glaasje champagne in ontvangst te hebben genomen, kon iedereen gaan zitten. In de vroege uurtjes was de feesttent hier al helemaal voor klaar gezet door de hardwerkende mannen van de Ons Tweede Thuis Tuingroep. Hulp die door het bestuur van de Stichting zeer wordt gewaardeerd.

Moment of fame
De meeste gasten bleven echter niet lang zitten, want de show begon al snel met optredens van zangers René Eshuijs en de zingende DJ Dennis Wijnhout. Nadat iedereen ‘Lang zal ze leven’ had gezongen voor de jarige Feestweek, kregen de deelnemers zelf de kans om in de spotlights te staan. Door middel van voorrondes in de verschillende voorzieningen van Ons Tweede Thuis waren er kandidaten geselecteerd die een optreden mochten verzorgen. Dat varieerde van playback en dans tot een liedje op de mondharmonica. Lia Nasserie had een speciaal nummer geschreven over het 25-jarig bestaan en stak hiermee ook Dag van je Leven een hart onder de riem. Onder luid applaus van de zaal kregen ze alle aandacht om hun moment of fame te pakken. Het podium in de feesttent is echt voor iedereen.

Bestuurslid Dirk Box zong een emotioneel lied voor iedereen en clown Hoky Poky haalde verschillende grapjes uit met voorzitter Rob Langelaan op het podium. Na een momentje van rust tijdens de lunchpauze ging het programma nog even verder tot een uurtje of twee waarbij de laatste polonaise werd gelopen in de grote feesttent.

Supervriend Award
Ieder jaar reikt het bestuur van de stichting twee awards uit aan mensen die veel voor hen betekenen. Dit jaar werden Dennis Wijnhout en Jasper Melsen in het zonnetje gezet. Zanger Dennis omdat hij al heel wat jaren belangeloos de gasten vermaakt met zijn optredens en vaak ook enthousiast meedenkt bij alle voorbereidingen. En geluidsman Jasper van Triple Showtechniek, omdat hij ook dit jaar weer het geluid en licht tot in de puntjes heeft verzorgd tijdens het grote feest in de tent.

De Supervriend Award ging voorgaande jaren naar Jolanda Visser, oud-voorzitter Jos van Rijn, Ellis Groothoff, Ad Koens van het Partyschip, Henk Sietsema, Clown Berry Merlin, Dutch Flower Foundation, De Osdorper, Van Muyden Bakkerij, Richard en Ilse Zethof, René en Esther Eshuijs en vorig jaar naar Tamara Kwint en Astrid Sloot van Ons Tweede Thuis.

Hoog bezoek
Alle gasten werden goed verzorgd. De dames van de catering, enthousiast geassisteerd door jongeren vanuit de Jij & Ik Cadeauwinkel, werkten hard om iedereen van een drankje, lunch of lekkere koek te voorzien. De lunch en de drankjes waren dit jaar gesponsord door Borgesius Bakkersland, De Osdorper en Albert Heijn, waar het bestuur erg blij mee was.

Leuk was dat ook wethouder Zorg Wilma Alink en burgemeester Gido Oude Kotte een kijkje kwamen nemen in de feesttent. Zij konden even meegenieten van alle gezelligheid. Een van de cateringmedewerkers zag haar kans schoon om de burgervader uit te nodigen binnenkort een kijkje te komen nemen in de, volgens haar, leukste winkel van Aalsmeer, de Jij & Ik Cadeauwinkel in de Ophelialaan. “Maar dan wel op een dag dat ik aan het werk ben hoor.” 

Club van 100
Het bestuur kijkt weer met volle tevredenheid en dankbaarheid terug op een mooi feest. De organisatie hoopt dat er ieder jaar weer voldoende sponsors te vinden zijn om een dergelijk groot feest te kunnen organiseren, waarbij vooral ook het vervoer een grote kostenpost is. Dit jaar moesten er extra dure bussen ingezet worden door de toename van het aantal gasten.

Dag van je Leven heeft de Club van 100 in het leven geroepen. Dit zijn organisaties of particulieren die de Stichting een warm hart toe dragen met diensten of een financiële bijdrage. Meer informatie over lid van deze club worden is te vinden op dagvanjeleven.org.

Verslag en foto's: Ilse Zethof

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin