Ikebanaworkshop met De Elementen

Desiree van Vliet en Jean Brouwers bij hun werk in de tuin van FAM

Door: redactie. Donderdag 19 augustus vindt er in het Flower Art Museum een workshop Ikebana plaats. Er is plek voor maximaal twaalf deelnemers.

Ikebana is een Japanse bloemschikkunst die al eeuwenlang wordt beoefend. Verbondenheid met de natuur en de innerlijke beleving van de seizoenen zijn belangrijke onderdelen. Gevoelens die worden opgeroepen door de natuur, de materialen, de kleuren en de emoties van het moment worden weerspiegeld in het arrangement.

De meest moderne stroming binnen ikebana is de Sogetsu-school. Bij Sogetsu Ikebana zijn de klassieke ikebanaregels nog steeds van toepassing, maar is er meer ruimte voor individuele creativiteit. De Sogetsu Branch Nederland beoefent deze kunstvorm in Nederland en telt circa 150 leden. Een aantal kunstenaars/docenten exposeert deze zomer in de tuin van het Flower Art Museum en de Historische Tuin Aalsmeer, als onderdeel van kunstproject De Elementen.

Donderdag 19 augustus is in het FAM een kennismakingsworkshop Sogetsu Ikebana voor iedereen die het leuk vindt om deze bijzondere kunstvorm te leren kennen. Kunstenaars Desiree van Vliet en Jean Brouwers leggen uit waar Ikebana en Sogetsu voor staan. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag om een schikking te maken. Twee soorten schikkingen komen aan bod: rechtop en schuine stijl.

De workshop begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten zijn €45 per deelnemer (FAM-vrienden €42) Dit is inclusief een ‘Nageire’ (vaas), plantmateriaal, koffie/thee en museumentree. De aanschaf van een ‘kenzan’ (prikker) ter plaatse is optioneel.

Aanmelden kan via: info@flowerartmuseum.nl of tel. 0297-364400.

(Foto’s FAM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin