Humoristische poëten gezocht voor Gedichtendag

Traditioneel op de laatste donderdag van de eerste maand staat daar de Nationale Gedichtendag op de kalender. Het thema van de komende editie is 'Humor'. De werkgroep Podiumkunst en Literatuur van KCA nodigt liefhebbers uit om met dit gegeven aan de slag te gaan voor de Gedichtenavond in Bacchus.

'Humor' is de keuze van Poetry International. Droog, zwartgallig, satirisch, sarcastisch, maar ook ironische humor of zelfspot. Alle vormen zijn volgens KCA toegestaan en welkom.

Wie graag gedichten schrijft en over een gezonde dosis humor beschikt wordt uitgedaagd aan het schrijven te gaan. Gedichten moeten behalve bij het thema passen, ook voldoen aan de door KCA gestelde eisen van letterkeuze en regelafstand. dat zijn regelafstand 1 en letter Garamond 24. Dit in verband met de te vervaardigen bundel die van de gedichten wordt gemaakt.

De gedichten kunnen gemaild worden aan Marijke Haremaker (haremakerjcp@hetnet.nl.) De sluitingsdatum is zondag 1 januari 2017.

Uiteraard wordt van de inzenders verwacht dat ze beschikbaar zijn om op 26 januari hun gedicht in Bacchus voor te dragen. Een vervanger sturen mag ook.

Volgens KCA is het thema geschikt om het gedicht van een muzikale noot te voorzien. “Dit kan niet te lang zijn en dient van tevoren bij ons aangemeld te worden zodat dit met de technicus kan worden kortgesloten,” aldus KCA.

(advertentie)

3 reacties

 1. Beste heer Maars,
  Maak u vooral geen zorgen, om mijn deelneming op 26 januari in Bacchus.
  Het is al jaren voor mij en vele andere getrouwe, een feestje om bij dit dichtersfeest van KCA als deelnemer, aanwezig te kunnen, maar vooral willen zijn.
  Het is voor vele van ons, een passie en een creatieve manier om elkaar te bereiken en te ontmoeten.
  Ik nodig u hierbij uit om eens te komen luisteren en genieten van deze avond.
  Vriendelijke groet, Gerard Zelen uit Aalsmeer.

 2. Een bijdrage van de heer G.Z. te A. verwacht ik zonder meer tenzij de goede man het te druk heeft met zijn vele schrijfsels aan AV.

 3. Park

  Papieren arken op een vijver van beton.
  Spreeuwen harken pieren in een grijs gazon.
  Bomen met roos: uit hun kruin vallen duiven
  als Noach seniel met de broodzak gaat wuiven.

  Theo Sontrop (Haarlem, 1931)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin