Hoofdprijs Amazing Amateurs voor Anneke Coster

Anneke Coster heeft gistermiddag met 'Identiteitsprobleem', een kunstwerk van papier-maché, de vierde editie van Amazing Amateurs gewonnen. De vakjury kende Maria van Lent-Ninaber van Eijben met 'Uit het Japanse doosje', olieverf op papier, op de slotdag van de amateurexpositie in Het Oude Raadhuis de tweede prijs toe. Reint Baarda werd met de foto 'Topsvoort' nummer drie.

De publieksprijs ging naar Ada Bruine de Bruin met het schilderij 'Rob net geboren op het strand'. Ze kreeg een wisselbeker, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. De bezoekers, die elk hun drie favoriete werken mochten aangeven, leverden 410 stembriefjes in. De expositie, volgend jaar toe aan haar eerste lustrum, was volgens organisator KCA (de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer) wederom “succesvol” en trok “vele honderden” belangstellenden in een kleine twee maanden tijd.

Originaliteit
De grootste kwaliteit van het winnende werk van Anneke Coster is volgens de vakjury haar grote originaliteit, net als in haar andere werken. Maar ook de “niet vanzelfsprekende kleurkeuzes” spraken de juryleden aan. Bij Maria van Lent was het de balans die ze opviel. Verder hebben “kleur, materiaal en vorm in haar werk een eigen weg gevonden”.

Baarda weet de kijker op het verkeerde spoor te zetten, omdat zijn, bewerkte, foto's schilderijen lijken. Hij “zet de werkelijkheid volledig naar zijn hand”, zo complimenteerde de jury de fotograaf.

Eerste lustrum
De volgende Amazing Amateurs, in de zomer van 2016, is de eerste lustrumeditie. De expositie gaat open op op 16 juni en sluit op 31 juli. De inschrijving van amateurkunstenaars uit Aalsmeer en naaste omgeving gaat per 1 april open. De voorwaarden voor deelname worden “enigszins gewijzigd”, meldt KCA op haar website, zonder er verder op in te gaan. Er is geen ballotage en ook een thema zal weer ontbreken.

Foto's: (van boven naar beneden) Identiteitsprobleem, Uit het Japanse doosje, Topsvoort en Rob net geboren op het strand. Linksonder: publiekswinnaar Ada Bruine de Bruin gistermiddag bij Het Oude Raadhuis. (foto's KCA)

[Advertentie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel