Honing slingeren en dorpswandeling

Hoewel grootschalige evenementen nog niet mogen, is er toch al steeds meer vrijheid om voor kleine groepen iets te organiseren. De Historische Tuin heeft voor volgend weekend verschillende activiteiten op het programma die de moeite meer dan waard zijn.

“Je loopt tientallen keren door het dorp. Nog even boodschappen doen, nog even een tijdschrift kopen, maar je staat eigenlijk geen moment stil bij het feit dat achter de gevels van diverse gebouwen een verhaal steekt,” zo begint de aankondiging voor de Dorpswandeling die zaterdag 25 juli van start gaat. Onder leiding van oud-onderwijzer Jan van Veen loopt u deze keer op een andere manier door het dorp. Interessant om de verhalen uit voorbije tijden te horen en kennis over Aalsmeer bij te spijkeren. De wandeling begint om 13:15 uur in de Historische Tuin. Deelname kost vijf euro en een plaats reserveren kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl  of door te bellen naar de Historische Tuin 0297-322562.

Honing slingeren
Zondag 26 juli van 14:00 – 16:00 uur is de imker op De Tuin aanwezig. Neem de (klein-) kinderen mee op ontdekkingstocht tussen de honingraten en laat ze kennis maken met deze bedreigde diersoort. Stap in de fascinerende wereld van de bij en laat u alles vertellen over het gele goud dat ze produceren. Natuurlijk valt er ook het een en ander te proeven.

In de corridor kan live aanschouwd worden hoe Tuinimker Eric van der Meer de oogst van zijn bijenvolk binnenhaalt. De verse honing wordt voor uw ogen afgetapt en is te koop in potten van 50, 250 en 450 gram. Ook leuk om cadeau te geven. Kinderen tot 12 jaar, donateurs en museumkaarthouders hebben deze bijzondere middag gratis toegang.

Tekst en foto Historische Tuin

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel