Historische Tuin bij de tijd met nieuwe film

In de afmijnzaal van De Historische Tuin valt sindskort een groot tv scherm op dat onder de antieke veilklok bevestigd is. Bezoekers van het tuinbouwmuseum kunnen zittend in de veilingbankjes een film bekijken die een overzicht geeft van wat er zoal door de seizoenen op en om De Tuin te zien en te beleven valt.

Filmmaker Ton Offerman is ruim een jaar bezig geweest om alle highlights van het museum in beeld te brengen. Het eindproduct is een ruim twintig minuten durende rolprent waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de vele vrijwilligers. Zij praten de verschillende hoofdstukjes op typisch Aalsmeerse wijze aan elkaar.

Voor Aalsmeerders is de film sowieso een feest van herkenning, vele bekende plaatsgenoten figureren erin. Bedoeld of onbedoeld. En mocht u bij het bekijken denken: 'waar ken ik toch die voice-over van..?' Het antwoord op die vraag vaart enkele ogenblikken later door het beeld.

Overigens werd het wel weer tijd voor een nieuwe presentatiefilm. De vorige dateerde van midden jaren '90 en in de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd aan het museum. De maker destijds? Een iets jeugdiger Ton Offerman. 

De nieuwe film draait non-stop tijdens de openingsuren van De Historische Tuin. Behalve natuurlijk op momenten dat er geveild wordt. Van dinsdag tot en met zondag kunt u er tussen 10:00 – 16:30 uur terecht. Of komende vrijdagavond als  er een zogenaam 'Science Café' wordt gehouden over de heilzame werking van planten. Zie voor meer informatie daarover ONZE AGENDA.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel