Hineni Symfonie Orkest in Dorpskerk

Hineni Symfonie Orkest (Foto pr)

Dinsdag 27 februari geeft het Hineni Symfonie Orkest samen met tenor Sacha van Ravenswade in Aalsmeer een benefietconcert voor Israël. De opbrengst komt ten goede aan het Hineni welzijnscentrum in Jeruzalem.

In een harmonieus samenspel kunt u tijdens het concert luisteren naar chazzanoet (Joodse liturgische muziek) en diverse ouvertures en aria’s uit verschillende opera’s.
Zo is onder andere een afwisselende selectie gemaakt uit de opera’s Die Zauberflöte, Il barbiere di Siviglia, La bohème en L’Africaine, die u meevoeren naar de tijd van de componisten Mozart, Rossini, Puccini en Offenbach. Daarnaast zingt Sacha de prachtige liederen Avinu Shebashamayim, Vehi She’amda, Siem Shalom en Yerushalayim shel zahav.

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici uit heel het land die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.

Sacha van Ravenswade (Foto pr)

Sacha van Ravenswade
Sacha is vaste chazzan (voorzanger) in de Jacob Obrecht Synagoge te Amsterdam en is daarnaast ook verbonden aan synagogen in Amstelveen en Amsterdam. Door de jaren heen heeft Sacha zich ontwikkeld tot een lyrische tenor met een gemakkelijke hoogte. Tijdens zijn concerten brengt hij het repertoire gloedvol tot leven en weet hij zijn publiek te raken met zijn vertolkingen.

Steun aan allerarmsten
Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Ouderen, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur.
Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19 uur.

Dorpskerk, Kanaalstraat Aalsmeer
Aanvang 19.30 uur
Kaarten zijn on-line te bestellen via hinenisymfonieorkest.nl/concerten
á € 18,50 per persoon. Gezinskaart € 45,=
Kaarten aan de zaal € 20,=.

(Partnerbijdrage Aalsmeer over Hoop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin