Het verhaal achter een politiebericht

Een gezellige zaterdagavond in Feesterij De Bok, niks aan de hand. Totdat een van de bezoekers vervelend begint te doen. Er ontstaat een vechtpartij. Het duurt misschien tien tot twintig seconden, maar de gevolgen zijn groot. Een gezicht onder het bloed, een gebroken sleutelbeen voor het slachtoffer en de boosdoener, een 22-jarige Amsterdammer, naar de cel met een aangifte van zware mishandeling aan zijn broek.

In de wekelijkse politieberichtjes zijn het vaak zakelijke opsommingen van feiten. Maar achter die feiten gaat soms een werkelijkheid schuil die mensen hun leven lang niet vergeten. AalsmeerVandaag kwam dankzij het fenomeen Facebook snel achter de identiteit van de twee jongeren die het slachtoffer waren geworden van het incident in De Bok. Inmiddels is het bijna twee weken verder en willen Rosa en Dominic hun verhaal wel kwijt.

Vuist in gezicht
De arm in een mitella, de lip nog ietsje gevoelig, maar lachen kan Dominic wel weer. En Rosa, bepaald niet op haar mondje gevallen, weet zich de avond van 15 maart nog goed te herinneren. “We kwamen na twaalven met een groepje van vijf vrienden binnen en het was nog niet echt druk. Een tijdje later, toen het wel wat drukker was, gingen we dansen op het podium. Toen kwam er een jongen naar me toe die me begon te duwen. Dusdanig hard dat ik van het podium afviel. Gelukkig werd ik opgevangen door de menigte. Ik kwam weer terug het podium op, gaf hem een duw en toen kwam hij met zijn vuist op me af…”

Dominic vult aan: “Ik zag het gebeuren en sprong ertussen, maar kreeg direct een vuist in mijn gezicht. Zo hard dat ik tegen de grond ging. Toen ben ik even ‘weg’ geweest, want van wat er verder gebeurde weet ik niet veel meer.” Rosa weet het wel: “Ik ging meteen de bewaking erbij halen. Die was gelukkig in de buurt van het podium. Ondertussen zag ik dat die jongen Dominic probeerde te kelen. Dominic beet hem in zijn arm en werd het podium af gegooid. Toen hij op de grond lag, kreeg hij nog een flinke trap tegen zijn schouder.”

Ondraaglijk
Dominic werd meegenomen door een medewerker van De Bok met een EHBO-diploma die zich over hem ontfermde. “We zijn nog een uurtje gebleven en toen ben ik naar huis gegaan en in bed gaan liggen. De pijn was echter ondraaglijk, dus ging ik toch maar naar het ziekenhuis, waar ze een gebroken sleutelbeen constateerden. Om zes uur ‘s ochtends kwam ik thuis en om zeven uur zat ik op het politiebureau voor aangifte. Daar hoorde ik dat de bewuste jongen door de politie was meegenomen en zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Hij was door de beveiliging buiten gezet waar hij ook nog een scooter had vernield.”

Dappere daad
Rosa is blij met de hulpvaardigheid en dappere daad van Dominic maar had gehoopt dat de afloop minder heftig was geweest. “Ik had best iets van zijn pijn over willen nemen als dat zou kunnen.”

Goed opgevangen
Ze zijn na het voorval alweer met hun vriendenclub in Feesterij De Bok geweest en hebben daar met verschillende mensen gesproken. “We zijn heel goed opgevangen door de medewerkers en eigenaren van De Bok. Dat hadden ze niet beter kunnen doen. Ze hebben ons verzekerd dat die jongen er nooit meer in komt.”

Foto: Dominic en Rosa kunnen weer lachen. (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin