Herdruk ‘De Oorlog in Jouw Dorp’ op komst

Over enige tijd komt er een herdruk uit van De Oorlog in Jouw Dorp. Dat is het tachtig pagina's tellende boek dat de Aalsmeerse auteur Theodore van Houten schreef voor leerlingen van groep 8 van de lokale basisscholen.

De eerste druk kwam twee jaar geleden uit, maar is uitverkocht. De nieuwe druk verschijnt volgens de auteur in een beperkte oplage en met een vrijwel ongewijzigde tekst.

Doorwrochte studie
Het schoolboek is gebaseerd op een omvangrijke, doorwrochte oorlogsstudie uit 2011, getiteld Een vrij ernstig geval – Aalsmeer en Aalsmeerders in oorlogstijd en ook van Van Houtens hand. In het schoolboek probeert hij achtstegroepers duidelijk te maken hoe het dorp Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog verweven was met de 'grote' wereld. In petites histoires laat hij beeldend zien wat een wereldwijde oorlog met de mens doet.

Zo vertelt Van Houten, vorig jaar naar Friesland verhuisd, onder meer over bloemenhandelaren die geld verdienden aan de Duitse bezetter. Over NSB-leider Anton Mussert die hier geregeld gastvrij werd onthaald. Over de familie Bukman die de Joodse onderduikster 'tante Riek' onderdak bood. En over de grootste lokale oorlogsramp die de 14-jarige Cor Bax het leven kostte, aan de Hornweg.

● Scholen kunnen exemplaren van De Oorlog in Jouw Dorp reserveren bij Drukkerij Cocu. Klik hier om informatie op te vragen.

Beeld: boekomslag (foto AV-archief)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel