Handen ineen voor kunstproject ‘De Elementen’

De projectgroep bij een Sogetsu Ikebana kunstwerk. Van links naar rechts: Anton Temme en Gerben de Vries (Historische Tuin), Ulla Eurich (KCA), Constantijn Hoffscholte (coördinator), Eveline van Weerdenburg (Cultuurpunt Aalsmeer), Adrie Kraan (Fotogroep Aalsmeer), Mariska de Graaf (Flower Art Museum en Wieteke Doornebosch (Cultuurpunt Aalsmeer) en Mariska de Graaf (Foto De Elementen)

Door: redactie. Culturele organisaties in Aalsmeer hebben de handen ineengeslagen om deze zomer een kunstproject neer te zetten. Onder de naam ‘De Elementen’ worden op verschillende locaties exposities en activiteiten georganiseerd. Ook komt er een fotowedstrijd en een speciale editie van Happen & Stappen.

Elementen zijn de stoffen of krachten waartoe volgens oude filosofische concepten alles op aarde te herleiden is. De vier klassieke elementen zijn aarde, water, lucht en vuur. Vertaald naar Aalsmeer spelen deze elementen een grote rol. Zonder aarde geen bloemen, zonder water geen Poel, zonder wind en vuur geen groei.

Aftrap
Met genoemde elementen als uitgangspunt richt het kunstproject zich vooral op buitenkunst en wordt er zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen. In de Historische Tuin, een van de initiatiefnemers, werd maandag 7 juni de aftrap gegeven voor het project. De andere deelnemende organisaties zijn het Flower Art Museum, Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA), Fotogroep Aalsmeer, het Cultuurpunt en de Werkschuit. Met dit project willen de initiatiefnemers de kunstbeleving in Aalsmeer stimuleren. Na een jaar waarin de culturele sector grotendeels op slot zat, vinden zij het tijd om de creativiteit weer te prikkelen.

Activiteiten
De basis van het project wordt gevormd door het exposeren van bijzondere kunstwerken op meerdere (buiten)locaties. Ook worden er workshops en demonstraties gehouden, komt er een fototentoonstelling in de bibliotheek en wordt het basisonderwijs betrokken. In juli en augustus kan iedereen meedoen aan een fotowedstrijd met het thema De Elementen. Ook komt er een speciale kunsteditie van Happen & Stappen langs de verschillende locaties. De organisatie staat open voor meer participanten.

Volg kunstproject De Elementen Aalsmeer op Instagram: instagram.com/kunstprojectaalsmeer of Facebook: facebook.com/KunstprojectAalsmeer voor actuele informatie.

 

Lees vorig bericht

Schoolvoetbal beleeft zonnige aftrap

Lees volgend bericht

Hij is weggelopen, maar heeft ie niet gewoon gelijk?


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *