Gezondheid, lifestyle en maatschappelijke zaken bij Stamtafel

Vanavond om 20.00 uur is het weer tijd voor het programma 'Stamtafel' op Radio Aalsmeer. De presentatie is deze keer in handen van Jenny Piet en Rinus van Itterzon en het thema is vanavond gezondheid, lifestyle en maatschappelijk.

De Week van de Zorg komt voorbij, maar ook NL Doet. Ook komt Marian Maarse van PACA Aalsmeer naar de studio en vertelt Deborah Bothe over de Vrijwilligerscentrale. De uitzending wordt afgesloten met yogaleraar Tom Verlaan.

Week van de Zorg en NL Doet
Ingrid Vonk en Ruth van Dam van het Kloosterhof (Zorgcentra Meerlanden) komen vertellen over de themamaaltijd die ze vier keer per jaar organiseren om mensen bij elkaar te brengen. Op 19 maart is er weer een maaltijd in een bepaald thema. De dames komen uitleggen wat het inhoudt en hoe de gasten het ervaren.

Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart is het NL Doet en daar zijn nog mensen voor nodig. Bij het Kloosterhof willen ze graag op de afgesloten afdeling het terras uitbreiden zodat de ouderen een stuk beter in de tuin kunnen zitten. Het zou mooi zijn als er mensen komen helpen op zaterdag 21 maart om 08.00 uur.

Verder wordt er uitgelegd wat de week van de zorg is, waarin iedereen met eigen ogen kan zien wat de zorg betekent in ons land. Voor locaties bezoek de website.

Haptonomie en Vrijwilligerscentrale
Vanavond ook aandacht voor haptonomie. Marian Maarse van PACA Aalsmneer komt vertellen wat het is en waarom het vaak wordt gebruikt bij zwangerschap, kinderen die niet lekker in hun vel zitten en traumaverwerking. In de therapie staat de gevoelsbeleving van de cliënt en hoe hij omgaat met zichzelf en anderen centraal.

Daarna een item over de Vrijwilligerscentrale. Deborah Bothe legt uit hoe deze werkt en dat dit ook een vast item in de uitzending is geworden. Ook aandacht voor ‘Zorg voor elkaar’,  een website waar hulp gevraagd en aangeboden kan worden.

Yoga
De uitzending wordt in ontspannen sferen afgesloten met yogaleraar Tom Verlaan. ‘Eigenlijk zou een gebruiksaanwijzing of handleiding over jezelf wel handig zijn’ staat op de website Tom  geschreven. Zijn lessen zijn erop gericht deze gebruiksaanwijzing of handleiding bij jezelf te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel