Flower Festival in nieuwe jas goed ontvangen

Workshop bloemschikken in het Flower Art Museum

Door: Leni Paul. Geen Flower Festival zoals de bezoekers voor de coronacrisis gewend waren, maar toch, ondanks het soms herfstachtige weer trokken de drie locaties afgelopen week, veel bezoekers. Dit keer ook geen weekend, maar zelfs tot dinsdagavond werd de bezoekers een fleurig en verrassend schouwspel geboden.

De Historische Tuin trok vooral in het weekend veel bezoekers en dat is niet verwonderlijk. Immers, dit unieke museum dat de geschiedenis van de tuinbouw vanaf het jaar 1700 weergeeft, heeft, mede door de renovatie, zijn bekendheid flink vergroot. Er was een verscheidenheid aan attracties en mede door de met name in de bollenstreek bekende bloemenbindster Tineke Geerlings kwamen er veel bezoekers naar de Tuin, voor wie het een eerste kennismaking was met deze interessante, veelzijdige en kleurige attractie in onze gemeente.

Trekheestertocht
Wie wilde kon zich middels een mini-cursus bekwamen in het maken van een bloemenkrans en de minder actieve bezoeker had genoeg aan het bewonderen van het veelkleurig palet van de dahlia’s die in deze laatste weken hun best deden de tuin nog even, net voor de herfst invalt, hun kleurig beeld te geven. Per boot kon de trekheestertocht worden gemaakt en ondanks het frisse windje was er, vooral op zaterdag, wel belangstelling om op de soms woelige baren zich te onderwerpen aan een lesje over onder andere de Syringa vulgarig en de Viburnum. En op zaterdagavond was er dan nog een muzikale Bluesbijdrage van Hein Meijer in de veilingzaal.

Afwisselend
Tweede partner in dit festival-nieuwe-opzet was het Flower Art Museum, eveneens met een afwisselend programma. Prachtig is hier is de nog enkele dagen te bezichtigen presentatie Flowers and Fashion van Agnès van Dijk. Over het arrangeren van bloemen gaf bloemenbindster Marloes Jooren enthousiast uitleg en voor avontuurlijke kinderen was een speurtocht mogelijk.

Derde partij was FloriWorld waaraan, zo bleek ons, nog veel Aalsmeerders tot nu toe geen bezoek hebben gebracht… Voor wie er het afgelopen weekend niet naar toe ging was het een gemiste kans! In de interactieve bloemenervaring kon er namelijk worden genoten van een fleurige bloemendemonstratie door Jacqueline Boerma van het gelijknamige instituut op de Legmeerdijk. En voor de lekkerbekken was er een gratis bloemencocktail in het restaurant.

Tevreden met nieuwe opzet
Organisator Constantijn Hoffscholte zegt tevreden te zijn over de nieuwe opzet van het Festival. “Vooral zondagmiddag was het enorm druk en er was veel belangstelling voor de diverse onderdelen. Het was kleinschalig, het was in een andere periode van het jaar als in voorgaande jaren, maar ik ben tevreden. We kijken alweer uit naar volgend jaar.”

Foto’s Arjen Vos en Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Floriworld

 

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 7 oktober 2021

Lees volgend bericht

Stommeerweg op de schop


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *