Flower Festival beperkt zich tot twee locaties

Aalsmeer Flower Festival gaat dit jaar terug van vijf naar twee locaties: The Beach en De Historische Tuin. De watertoren/Galerie Sous Terre, het Boerma Instituut en Belle Epoque zijn dit keer geen onderdeel van de route. Door activiteiten te concentreren en op twee plaatsen onder te brengen, denkt de organisatie voor nog meer spektakel te kunnen zorgen. De lustrumeditie van het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni.

Er worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen, er is live muziek en eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat volgens de organisatie garant voor een extra feestelijk tintje. In de voormalige veiling Bloemenlust (The Beach) beelden arrangeurs het feestthema uit in bloemenarrangementen.

Japanse toparrangeurs
Op deze plek vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival en net als vorig jaar, komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars.

Kinderen en volwassenen kunnen in Bloemenlust ook aanschuiven voor allerlei workshops. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven en kunnen bezoekers een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw.

Watertaxi's
De andere locatie is De Historische Tuin. In het tuinbouwmuseum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden. Ook zijn er diverse optredens en exposities.

Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten €7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticket kan tevens gebruik worden gemaakt van de pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie.

Tijdens het Blooming Beach World Tour beachvolleybaltoernooi van 15-18 maart in The Beach wordt het officiële startschot gegeven voor de campagne van Aalsmeer Flower Festival 2018.

Meer informatie is te vinden op de website van het Flower Festival.

Foto's: Flower Festival 2017, foto's archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel