Flower Art Museum weer open

Door: redactie. Nu de lockdown op grote onderdelen voorbij is kunnen veel deuren weer open. Bij de naar adem snakkende cultuursector kan de vlag uit want dit betekent onder meer dat het Flower Art Museum vanaf donderdag 27 januari weer te bezoeken is. De tentoonstelling Floribunda is verlengd en nog tot eind februari te zien.

Floribunda is een overzichtstentoonstelling met het werk van kunstfotograaf Dennis A-Tjak (1961, Paramaribo). Ruim honderd bloemportretten geven een impressie van zijn 40-jarige loopbaan waarin bloemen altijd het hoofdonderwerp zijn geweest. In het oog springende series als ‘Royal Flowers of the Netherlands’ en ‘Indische Pracht’ behoren tot de hoogtepunten in zijn werk.

Hoya carnosa, foto Dennis A-Tjak

Coproducties
Op de tentoonstelling zijn ook coproducties te zien van A-Tjak met twee andere kunstenaars. Samen met Rob de Heer maakte hij een reeks magisch-realistische fotocollages. Met kunstenaar/designer Inge Bečka componeerde A-Tjak in de studio stillevens van bloemen en keramiek. Hier maakte hij abstracte afbeeldingen van. Ook wordt er solowerk van De Heer en Bečka getoond.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13-17 uur. De entree is 6 euro, museumkaarthouders krijgen 50 procent korting en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Mondkapje en coronabewijs zijn verplicht, vooraf reserveren is niet nodig. Meer info: flowerartmuseum.nl.

(Foto FAM)

Lees vorig bericht

Jazz concert Bacchus en expo Oude Raadhuis

Lees volgend bericht

Antenna 25 jaar: ‘Vrouwen zijn harder en kritischer dan mannen’  


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *