Flower Art Museum verwelkomt honderdste vriend

Annigje Leighton krijgt als 100e museumvriend een presentje uit handen van adjunt-directeur Constantijn Hoffscholte.

Het Flower Art Museum bereikte afgelopen weekend een kleine mijlpaal: het mocht alweer de honderdste ‘vriend’ noteren. De Kudelstaartse Annigje Leighton-van Leeuwen meldde zich in het museum aan en bleek precies nummer honderd.

Vrienden van het Flower Art Museum betalen een vast bedrag van 30 euro per jaar. Zij steunen daarmee het museum en kunnen de tentoonstellingen zo vaak bezoeken als zij willen. Bovendien mogen ze altijd een introducé meenemen. Ook worden Vrienden uitgenodigd voor openingen en krijgen ze korting op speciale activiteiten, zoals concerten, workshops en lezingen.

Het museum bestaat inmiddels anderhalf jaar en ontwikkelt zich goed. Afgelopen jaar mocht het bijna 8.000 bezoekers ontvangen. De organisatie bestaat uit een klein, professioneel kernteam en inmiddels meer dan twintig vrijwilligers, die onder meer de rol van gastvrouw/heer vervullen en helpen bij de werkzaamheden rond nieuwe exposities. Elk kwartaal zijn er in het museum nieuwe tentoonstellingen met hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en de natuur.

Op dit moment is het Flower Art Museum wekelijks open van vrijdag t/m zondag. De ambitie is om vanaf komend voorjaar een extra dag open te gaan. Uitbreiding van het vrijwilligersteam is dan ook welkom. Meer info op de website van het museum.

Foto en tekst: FAM

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin