Flower Art Museum kijkt uit naar 5 juni

De versoepeling van maatregelen die gisteren werden afgekondigd, klonken de medewerkers en vrijwilligers van het Flower Art Museum als muziek in de oren. Er was al de hoop dat het museum weer open zou mogen maar nu kan definitief worden besloten de deuren naar de kunstwerken op 5 juni weer open te zetten.

“De openingstijden zijn wel iets aangepast,” laat beheerder Constantijn Hoffscholte weten, “voorlopig gaan we vrijdag, zaterdag en zondag van één tot vijf uur open. Conform de richtlijnen kan men online tickets bestellen, Vanaf Hemelvaart gaat dat live. Verder volgen we de richtlijnen van de Museumvereniging en wordt het museum aangepast volgens de 1,5-meter norm. Gelukkig is dat bij ons vrij eenvoudig te doen.”

De crisis is voor het museum wel een behoorlijke tegenslag, maar bij de pakken neerzitten heeft volgens Hoffscholte geen zin. Dus heeft hij samen met de ruim 20 vrijwilligers onder meer hard gewerkt om de daktuin op te knappen. Ook die gaat 5 juni open met nieuwe kunstwerken.

Door de crisis heeft het museum de tentoonstellingen van het tweede en derde kwartaal moeten doorschuiven naar volgend jaar. De tentoonstelling Bomen in Beeld is nog tot eind september te zien, de mozaïektentoonstelling tot half augustus. Er wordt ook gewerkt aan vernieuwing van de ruimte waarin kunstenaarscollectief Tropisme exposeert.

Via de website van het museum kunnen tickets gereserveerd worden.

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Buitenlucht’

Lees volgend bericht

Hoop voor huttenbouwers


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *