Filmfestival stijf uitverkocht

Een unicum in de geschiedenis van het Nostalgisch Filmfestival. Naast de 750 avondkaarten zijn ook de even zovele plaatsbewijzen voor de middagvoorstelling uitverkocht. De laatste twee kaartjes die zaterdagmorgen nog beschikbaar waren, werden direct na opening van het Boekhuis verkocht.

Dat de avond snel uitverkocht zou zijn, was gezien de ervaring van voorgaande jaren niet zo vreemd. Maar organisator/presentator Dick Piet is zeer verrast dat de tent nu ook tijdens de middagvoorstelling nokvol zit. “Zelfs ruim een week voordat de films worden vertoond zijn we al helemaal door de kaarten heen. Geweldig natuurlijk, maar dit had ik echt niet verwacht. Moet je je voorstellen: 750 mensen die op een dinsdagmiddag naar de films komen kijken.”

Vroegere Aalsmeer
Het was in 2012, dat het bestuur van Feestweek Aalsmeer de journalist vroeg een nostalgisch filmprogramma op de dinsdagavond te presenteren. Bekend was zijn betrokkenheid met de nostalgische filmavonden in de jaren ’80 en ’90 en zijn filmarchief van het vroegere Aalsmeer. De eerste nostalgische filmavond tijdens de feestweek trok 600 bezoekers. Het jaar erop, werd Dick Piet gevraagd ook de dinsdagmiddag voor zijn rekening te nemen, deze werd direct al door zo’n 300 mensen bezocht.

Gesteld kan worden dat het Nostalgisch Filmfestival op de dinsdag is uitgegroeid tot een traditie. Vorig jaar konden dankzij een andere opstelling van de stoelen ruim 100 bezoekers meer in de zaal. Evengoed was toen de avond snel uitverkocht, terwijl de middag zo’n 600 bezoekers trok. Bij elkaar rond 1300 bezoekers. Dit jaar dus nog eens tweehonderd meer, het maximum aantal.

Dick Piet zegt zich een bevoorrecht mens te voelen. “Dat ik mijn hobby – speuren naar en verzamelen van oude filmbeelden van Aalsmeer, die tot een verhaal monteren en van toepasselijke muziek voorzien –  mag delen met zoveel mensen,’’ aldus Dick Piet, “met elkaar genieten van de nostalgische beelden. En vooral samen een ontzettende leuke, reünieachtige middag of avond te beleven. Zelf heb ik er in elk geval weer veel zin in.’’

Einde van het evenement
De mensen die een kaartje hebben weten te bemachtigen, kunnen zichzelf dus gelukkig prijzen. Voor liefhebbers die buiten de boot vielen is het pech. Volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Òf de sociale media in de gaten houden en hopen dat er nog kaartjes aangeboden worden van mensen die ter elfder ure verhinderd zijn. In elk geval zijn de vertoonde films exclusief bedoeld voor het festival. “De films op dvd zetten, verkopen of op Youtube plaatsen, gaat zolang ik het filmfestival organiseer niet gebeuren. Dat zou het einde van het evenement betekenen. Natuurlijk is het sneu als je geen kaart meer kunt bemachtigen maar wie weet bedenkt het Feestweekbestuur voor volgend jaar een list waardoor nog meer mensen het kunnen zien.”

Dankzij nieuwe grotere LEDschermen is de vertoning van de films 10 september  nog beter te zien dan voorgaande jaren. Dick Piet zegt zich er enorm op te verheugen: “En met mij nog 1500 mensen…”

Tekstbewerking Arjen Vos

Foto's: beelden van eerdere voorstellingen en Dick Piet achter zijn techniektafel. Foto's archief AV 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin